Zvyčajne platí, že mužstvá vo futbale sú silnejšie v domácom prostredí v zápasoch pred vlastnými fanúšikmi, ktorí ich ženú dopredu. Doma tak kluby získavajú viac bodov ako na výjazdoch a týka sa to predovšetkým katalánskej Barcelony, ktorá je na vlastnom trávniku dlhé roky nesmierne ťažko poraziteľná. V dohrávke tejto sezóny to však môže byť skôr hendikep.

Katalánci v domácom prostredí v tejto sezóne získali 40 bodov (nastrieľali až 45 gólov, o 18 viac v porovnaní s druhým najlepším klubom). Okrem toho Katalánci na Camp Nou inkasovali len 12 gólov, čo je taktiež dobrý výsledok. Výjazdy sú však inou pesničkou - Barcelona získala na ihriskách súperov len 18 bodov, teda 46% možných a inkasovala až 19 gólov, pritom nastrieľala len 18. Teraz, po pandémii, zápasy na vlastnom štadióne už nebudú takou výhodou z dôvodu prázdnych tribún. Práve to nehrá Kataláncom do karát.

Výsledky Realu Madrid - hlavného súpera Blaugranas v boji o titul - však nie sú až tak rozdielne ak sa pozrieme na štatistiky domácich a výjazdových zápasov. Doma získal 31 bodov, teda 79% možných a na ihriskách súperov 25, čo je najlepší výsledok spomedzi všetkých klubov La Lige v tejto sezóne. Za zmienku stojí, že Seville a Espanyolu sa viac darí na ihriskách súperov, než v domácom prostredí. Okrem toho až sedem tímov - Osasuna, Real Valladolid, Eibar, Celta, Mallorca, Leganés a Espanyol - získalo na svojom štadióne menej ako polovicu možných bodov.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.