Adis Junuzović, kamarát Miralema Pjanića, poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport, v ktorom porozprával niečo bližšie o Bosniakovi.

Pomôžeš nám lepšie spoznať Miralema Pjanića?

"Je to hráč s výnimočnou technikou. Dokáže hrať rýchlo, s malým počtom dotykov s loptou. Pošle loptu tam, kam chce, pretože vidí medzery, ktoré by si iní ani len nedokázali predstaviť. Vždy má hlavu hore, môže ideálne asistovať svojim spoluhráčom. Nezabúdajme na jeho priame kopy. Juventus hovorí, že Pjanić má špeciálne miesto, z ktorého nikdy neunikne."

To hovorí niekto, kto sledoval jeho rozvoj počas všetkých tých rokov v Metz, Olympique Lyon, Ríme či Juventuse.

"Pjanić je veľkým profesionálom, nikdy som nevidel nikoho tak odhodlaného a pracovitého ako on. Miralem je inteligentný chlapec, jeho spoluhráči a tréneri ho majú veľmi radi, pretože na trávniku zo seba dáva všetko. Je vzorom hodným nasledovania a práve preto dosiahol najvyššiu úroveň vo futbale."

Vo veku 30 rokov má za sebou hru takmer na každej pozícii v zálohe. Kde sa mu darí najlepšie?

"Ja ho vidím ako osmičku, ale je prispôsobivý a pod vedením Sarriho hrá dobre aj ako pivot. To dokazuje, že hovoríme o jednom z najlepších záložníkov v Európe."

Nie je náhoda, že v Taliansku vyhral všetko...

"Áno, Mire má v Taliansku skvelú kariéru a je si vedomý toho, že patrí medzi najlepších v Európe. Je lídrom reprezentácie Bosny a v Serie A vyhral už všetko. Každú sezónu dokazuje svoju kvalitu. V Ríme patril medzi objavy, zohrával dôležitú úlohu, ale zapôsobil na mňa predovšetkým tým, čo dosiahol v Juventuse. Jeho ďalším cieľom, ktorý mu chýba, je vyhrať Ligu Majstrov."

Prekvapil ťa záujem Barcelony?

"Ale vôbec, nemal by som to hovoriť, ale jeho snom vždy bolo hrať za Barcelonu. Nenechá si ujsť žiadny zápas, je zamilovaný do jej pekného štýlu a filozofie klubu. Mire má schopnosti, aby mohol hrať v každom klube na svete."

Hovorí sa však, že bol fanúšikov Realu...

"Nie je to tak. Miloval Zidana ako hráča. Z futbalového pohľadu Mire miluje DNA Barcelony, o tom niet pochýb."

Ako podľa teba Pjanić zareagoval na záujem Barcelony?

"Nie je to problém, nezáleží na tom, čo sa stane. Viem, že Miralem bude 100%-tný profesionál po celý ten čas, ktorý mu zostáva v Juventuse. Neviem, či počas leta zmení klub, ale som presvedčený, že pokiaľ bude v Juventuse, dá zo seba všetko, aby vyhrával tituly a bol úspešný so spoluhráčmi."

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-06-05 15:14:42
Nech sníva ďalej chlapec :D
2020-06-05 15:21:33
A taky doufám, že u snění zůstane a jeho sen se nenaplní.