Návrat Gerarda Piquého do Barcelony v roku 2008 bol veľký úspech. Teraz sa po jeho stopách môže vybrať ďalší obranca, ktorý momentálne pôsobí v Manchestri City. Reč je o Éricovi Garcíovi.

Katalánsky denník Sport venuje pozornosť 19-ročnému Španielovi, ktorý má s The Citizens zmluvu do roku 2021. Barcelona ho teda môže získať zadarmo. Obranca bude o rok mladší ako Piqué v čase svojho návratu do Španielska. Podobnosti tu však nekončia, hoci je pravda, že Piqué v Anglicku pôsobil v druhom klube z Manchestru. Mladší zo stopérov má však tú výhodu, že aktuálne sa učí pod vedením Pepa Guardiolu.

Éric García je taktiež odchovancom La Masie, ale z Barcelony odišiel v roku 2017 kvôli zlému riadeniu zo strany klubu. Riaditeľstvo pod vedením Pepa Seguru si hráča necenilo dostatočne a ponúklo mu len postup z cadete A do juvenil B a zároveň štandardný plat, ktorý nezohľadňoval jeho výnimočný talent. Nedostačujúca športová či finančná ponuka spôsobili, že Éric je neakceptoval a odišiel do Manchestru, kde sa už cíti ako profesionál.

ESPN v tejto súvislosti informoval, že Barcelona má záujem kúpiť stopéra späť. Klub pozorne sleduje jeho vývoj v Anglicku aj v mládežníckej reprezentácii Španielska, no zatiaľ nepodnikol žiadne konkrétne kroky. Barcelona má s jeho agentom Ivanom de la Peñom dobré vzťahy, čo môže pomôcť pri rokovaniach. V súčasnosti sa však Barcelona zaoberá inými a naliehavejšími záležitosťami, pretože vie, že García má v Manchestri platnú zmluvu do roku 2021 a ten rok tam ešte zostane.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2020-06-05 11:54:48
Pokiaľ mu nezaručia miesto v prvom tíme tak nepríde...nič iné ho podla mňa nedokáže presvedčiť...
2020-06-05 13:22:29
Mohol by nasledovať piquého kroky...tak isto ako to bolo pri učení sa piquého od puyola, by sa z piquého mohol stať vzorný príklad učiteľa...bolo by to krásne vidieť...a ešte k tomu odchovanec....lenže či príde domov to je otázne, keď ho vedie jeden z naj trénerov futbalu