FC Barcelona napokon oficiálne priznala, že kapitán prvého tímu má zdravotné problémy súvisiace s kvadricepsom na pravej nohe. Existujú pochybnosti, že Messi stihne prvý zápas s Malorkou. Rozhlasová stanica Cadena COPE v tejto súvislosti pripravila rozhovor s fyzioterapeutom Lluisom Puigom.

Barcelona informovala o drobných svalových problémoch Lea Messiho. Z tohto dôvodu vynechal poslednú dvojicu tréningov. Média začali špekulovať, či Messi stihne prvý zápas po obnovení La Ligy. Viac svetla do prípadu vniesol fyzioterapeut Lluis Puig, ktorý je názoru, že tieto problémy v prípade Argentínčana nie sú vážne.

"V súvislosti s Messiho zranením nie je potrebné sa znepokojovať, pretože tento typ problémov nie je považovaný ani za zranenie. Svaly sa sťažujú na vynaložené úsilie, ktoré absolvujú. Argentínčan by mal byť pripravený na zápas s Malorkou, pretože je to banálna záležitosť súvisiaca s opätovným prispôsobením sa situácii, ktorú prežívame. Pokiaľ to nevyplýva z predchádzajúceho zranenia, nestojí to za zmienku. Keďže vieme, že Messi trénuje na 300%, je normálne, že je trochu preťažený. Kvadriceps ho môže bolieť z dôvodu adaptácie, pretože hráč bol častejšie v kontakte s loptou počas tvrdej práce," povedal Puig.

Katalánsky denník Sport je názoru, že Messi bude v pondelok opäť trénovať s mužstvom, hoci stojí za zmienku, že ešte predvčerom ten istý denník tvrdil, že útočník sa vráti do hry ešte včera. Madridský denník AS píše, že Argentínčan utrpel drobné zranenie a mimo hru bude 7 až 10 dní. Katalánsky denník Sport následne tvrdí, že lekársky tím FC Barcelona rozhodol o tom, že bude lepšie, ak Messi tento týždeň bude trénovať len veľmi ľahko, keďže do zápasu s Malorkou zostáva ešte dostatok času. Alfredo Martínez, novinár rádia Onda Cero uviedol, že aj sám Messi mal upokojiť fanúšikov a že zápas s Malorkou stihne. Hviezda Barcelony chcela trénovať dokonca aj včera.

Lluis Puig v rozhovore pre COPE komentoval aj výzvy, ktoré teraz stoja pred Barcelonou: "Teraz prichádza množstvo zápasov v priebehu pár dní, na regeneráciu nezostane veľa času, objaví sa mentálne napätie a trochu strachu pred zraneniami. Ukáže sa, či Barcelona dbala aj na prácu po psychickej stránke a či bude schopná dávkovať úsilie a pracovať v správny spôsob," vysvetlil.

Fyzioterapeut odhaduje, že zvýšenie počtu striedaní v priebehu zápasu nemusí byť pre Barcelonu prínosné: "Zavedenie piatich striedaní môže Barcelone uškodiť, pretože zvyčajne hrala proti unavenému súperovi a teraz to bude už ťažšie," uviedol.

Puig sa vyjadril aj k situácii Ansu Fatiho, ktorý v poslednom čase takisto netrénuje s mužstvom: "Ako už bolo povedané, problémy s chrupavkou môžu v jeho prípade súvisieť s pubertou. Preto sa mu dávkuje vynaložené úsilie. Tieto veci sa stanú súčasťou jeho kariéry," dodal.

zdroj: Cadena COPE, sport.es as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-06-06 08:34:27
Proti unavenemu superovi? Skor byvala barca ta unavena pred koncom zapasu...
2020-06-06 11:34:53
podľa fotky som si myslel že messsi odmeta hrať kym barca neda terstegenovi novu zmluvu :D