Bývalá hviezda FC Barcelona komentovala možnú výmenu Dembélého s Neymarom medzi Barcelonou a PSG. Brazílčan však varuje Lautara Martíneza, že na Camp Nou bude hráčom základu Luis Suarez aj po jeho príchode z Interu.

Dembélé za Neymara?

"Špekulácie tvrdia, že PSG môže mať záujem o Dembélého a hoci si myslím, že Francúz je vynikajúci hráč, verím, že by to mohla byť dobrá šanca pre Barcelonu, aby previedla Neymara. Samozrejme, že Barcelona by musela zaplatiť dodatočnú sumu za prestup, ale myslím si, že by to mohlo byť prínosné pre obe strany. Dembélé to môže zhodnotiť ako dobrý krok, pretože by mal šancu dostať sa do svojej najlepšej formy a stane sa jednou z hviezd PSG. Vrátil by sa do rodnej krajiny a mohol by podávať solídne výkony, takže si myslím, že tento prestup je pre neho zaujímavý. Najprv však musíme počkať, či kluby dospejú k dohode."

Lautaro Martínez

"Zdá sa, že Barcelona chce získať Lautara, ktorý je skvelým hráčom a mohol by sa dobre adaptovať v klube, najmä keď je ešte mladý. Luis Suarez, ktorého by Argentínčan mohol v dlhšej perspektíve nahradiť, má pravdepodobne pred sebou ešte 2-3 roky pôsobenia na najvyššej úrovni. Príchod talentovaného 22-ročného útočníka za približne 100 miliónov eur by mohol naznačovať, že prichádza kvôli tomu, aby sa stal hráčom základu, ale na jeho škodu bude hráčom základu aj naďalej Suarez a to môže byť pre Lautara problém. Ak Barcelona o Martínezovi vopred uvažuje, že sa stane Suarezovym nástupcom, bol by skvelou kúpou. Inter však žiada o vysokú sumu a keďže finančná kríza spôsobila klubom finančné problémy, Barcelona musí situáciu zhodnotiť a rozhodnúť, či má dostatočné zdroje na to, aby transfer uzavrela."

Lautaro či Neymar

"Záujem Barcelony o Lautara môže znamenať, že klub rezignoval z príchodu Neymara. Myslím si, že príchod oboch týchto hráčov je v súčasnosti nemožný. Barcelona sa musí sústrediť na príchod jedného z nich. Obaja by boli dobrými prestupmi, ale klub musí zvážiť náklady operácií a taktiež požiadavky svojho trénera. Aké pozície chce Quique Setién posilniť? Ktorý hráč by najlepšie zapadol do jeho plánov? To vie len on."

zdroj: Betfair
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2020-06-06 14:59:59
dufam že dembouz zostane
2020-06-06 15:06:25
už dajte konečne pokoj s Neymarom...