Dani Alves poskytol rozhovor pre UEFA, v ktorom zaspomínal na finále Ligy Majstrov z roku 2015. Barcelona s Brazílčanom v zostave porazila Juventus 3:1. Dnes uplynulo 5 rokov od spomínanej udalosti.

Ľudia nechceli, aby Barcelona získala treble

"Pamätám si prakticky všetko z toho zápasu. Od tejto udalosti neuplynulo až tak veľa času. Sú to skvelé spomienky, ale natrápili sme, aby sme to dosiahli. Ľudia nechceli, aby sme vyhrali treble a fandili nášmu súperovi. Cítili sme, že fanúšikovia neveria, že sme schopní to dosiahnuť. Ak ste dobre pripravení na boj so svojim súperom, je pravdepodobné, že sa vám nestane nič zlé. To je tajomstvo Barcelony vo finále, vždy je pripravená."

Atmosféra vo finále

"Bola úžasná. Po celý čas sme boli plne sústredení. To je vlastne to, kvôli čomu Barcelonu milujem. Ak prichádza finále, viete, že najhoršie už máte za sebou a teraz sa môžete tešiť. Ak si užívate hru, váš súper vtedy nie je nebezpečný."

Juventus

"Je to súper, ktorý bol veľmi dobre pripravený z fyzického hľadiska a organizačného. Vždy, keď proti sebe hrá silové mužstvo s mužstvom hrajúcim loptu, je to tvrdý boj. S Luisom Enriquem sme vypracovali predovšetkým vynikajúce rýchle protiútoky. Keď Juve nedržal stráž, zasadili sme mu úder. Boli sme ako Muhammad Ali, lietali sme ako motýle, ale bodali sme ako včely. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene a mohli sme opätovne oslavovať treble."

Gól Rakitića

"Bol veľmi dôležitý. Preto si myslím, že zápasy tohto typu sú skôr psychickou výzvou, než fyzickou. Keď viete, že hráte proti najlepším hráčom na svete a inkasujete v prvých minútach, vtedy musíte zmeniť svoje plány. Aj napriek tomu som nikdy nevidel žiadne finále, v ktorom by ani jedno mužstvo nemalo možnosť streliť gól. Preto je potrebné neustále si dávať pozor. Tak to bolo v zápase s Juventusom či v predchádzajúcom finále s Manchestrom United."

Barça ako jeden tím

"Až na gól Moratu na 1:1 sme neprestali myslieť ako tím. Začali sme sa navzájom povzbudzovať a kričať po sebe. Nemohli sme sklopiť hlavy."

zdroj: uefa
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-06 21:35:34
Pán futbalista !