Bývalý tréner FC Barcelona poskytol rozhovor pre klubové médiá Blaugranas, v ktorom si zaspomínal na veľmi úspešný rok 2015, keď Katalánci získali treble.

Finále v Berlíne

"Bolo nezabudnuteľné. Ale v pamäti mi nezostalo len to finále, ale aj skupinová či vyraďovacia fáza. Najmä preto, lebo tá cesta bola náročná a Barcelona v žiadnom momente nebola vyradená z Ligy Majstrov."

Nervozita vo finále

"Nikdy som nebol nervóznejší vo svojej hráčskej či trénerskej kariére. Dúfal som, že sa upokojím, ale cítim som vnútorné napätie, s ktorým si bolo ťažké poradiť."

Góly

"Prvý gól znamenal injekciu morálky. Súper vtedy hovorí 'začínam vážne'. Je to niečo, čo charakterizuje Barcelonu a ako culés sme na ňu všetci hrdí. Gól Suareza nebol z tých, ktoré som oslavoval najviac v živote, pretože to nebol tretí gól. Za stavu 2:1 oslavujete, ale neviete či sa to už skončilo."

Ušatá trofej

"Je to najkrajšia vec, akú môžete prežiť ako hráč, tréner či fanúšik: vyhrať Ligu Majstrov a získať treble. Bolo to druhé treble v histórii Barcelony. Najkrajšie je to, že vidíte, že ste potešili množstvo ľudí."

Sezóna 2014/2015

"Bola to nezabudnuteľná sezóna. Myslím si, že žiadny culé na ňu nemôže zabudnúť a tí z nás, ktorí boli jej súčasťou aj interne, o to viac."

Mužstvo a tridente

"Pre mňa tkvie veľkosť tohto tridente nielen v hráčskej úrovni, ale výnimočná bola aj schopnosť, ktorú mali ako ľudia, keď záujem tímu postavili pred individuálne záujmy. Mužstvo bolo jednotné a angažované."

Ligový titul a Copa del Rey

"Hráči boli dostatočne inteligentní, aby pochopili, že Liga Majstrov je pekná, ale ešte krajšie je, ak k nej môžete pridať titul Španielska a Copa del Rey."

Oslavy

"Bolo to pôsobivé a úžasné. Ale nie len v ten deň. Deň finále, deň po finále, počas celého leta to šťastie sprevádzalo ľudí vo farbách Barcelony. Na to, aby ste vyhrali treble sa musí udiať množstvo vecí a keď sa to stane, jednoducho si to musíte užívať."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár