Leandro Paredes, záložník PSG a reprezentant Argentíny, v rozhovore pre ESPN komentoval spoluprácu s Leom Messi v drese Albicelestes.

25-ročný futbalista upozornil na kľúčový problém reprezentácie Argentíny, ktorý súvisí s tým, že Messi na svojich pleciach nesie priveľkú zodpovednosť a hra reprezentácie úplne závisí od neho: "Najdôležitejšie bolo pochopiť, že v momente, kedy je potrebné prihrať loptu, Leo nie je prvou či najlepšou možnosťou. Musíme mu ju prihrať vtedy, kedy ju môže využiť. Je to niečo, čo sme nerobili a už sme sa v tomto smere zlepšili," povedal.

Paredes zároveň zdôraznil dôležitosť trénera Lionela Scaloniho pri budovaní reprezentácie: "Bol veľmi dôležitý kvôli svojej osobnosti, myšlienkam a spôsobu, akým sprostredkúva to, čo je pre mužstvo dôležité," vysvetlil.

Hráč PSG okrem toho nešetril chválou ani na Messiho adresu: "Cítim voči nemu obdiv. Ako z hráčskeho pohľadu, tak aj ľudského, pretože u nás sa vždy správal na 10 bodov na 10 bodovej stupnici. Je veľmi pokojný, pokorný, užíva si reprezentáciu, klub a rodinu," uviedol.

Paredes na záver prezradil, čo hráči cítia, keď hrajú po Messiho boku: "Ako by sa hra s ním mohla byť zložitá... Je neuveriteľný. Z mojej perspektívy, keď má loptu a vidím, že sa k nemu blížia dvaja, traja či štyria hráči súpera, hovorím si 'tak, je treba sa pripraviť, pretože môže stratiť loptu'. Začínam sa sťahovať dozadu a on zrazu vybehne spomedzi tej štvorice stále s loptou na nohe. Je úžasný," dodal.

zdroj: ESPN
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-06-10 13:58:07
OT : pozrite si toto video a potom sa zamyslite hlavne hateri či je dembele slaby alebo nie https://www.youtube.com/...