Katalánske médiá informujú, že FC Barcelona včera absolvovala videokonferenciu La Ligy, na ktorom boli stanovené nové bezpečnostné a logistické pravidlá týkajúce sa zápasov po obnovení súťaže. Jednou zo zmien je upustenie od tradičnej predzápasovej fotografie mužstva. Mužstvá sa pred zápasom ani len nepozdravia.

Mundo Deportivo informuje, že na tribúnach budú môcť sedieť štyria zástupcovia domáceho klubu a dvaja z tábora hostí. Prezident Bartomeu chce hráčov sprevádzať na všetkých výjazdoch a bude môcť so sebou zobrať jednu ďalšiu osobu. Ďalšie novinky sa týkajú tlačových konferencií, ktoré prebehnú cez aplikáciu Zoom. Klub sprístupní verejnosti aj 15 minút tréningu pred výjazdom na Mallorcu, ale do Ciutat Esportiva nemôže vpustiť ani novinárov ani fotografov.

Sport sa venuje téme zvukovej kulisy, ktorá bude začlenená do prenosu futbalových zápasov. Španielski fanúšikovia budú mať možnosť výberu, ale za hranicami - ako informuje televízia Eleven - fanúšikovia si nebudú môcť vybrať, či digitálny zvuk fanúšikov chcú alebo nechcú. Denník navyše tvrdí, že digitálny zvuk fanúšikov bude mať rovnakú hlasitosť počas celého zápasu a úroveň sa hlas sa nebude meniť v závislosti od priebehu diania na trávniku - teda v závislosti od konkrétnej situácie, či sa zahráva štandardná situácia, či pokutový kop. Zvuk nikdy nemôže prekročiť 85 decibelov, čo má byť otestované pred každým zápasom.

Sport takisto píše, že na štadiónoch budeme počuť len pozitívne alebo neutrálne zvuky. Pred zápasom budeme počuť tradičné hymny a chorály typické pre dané domáce mužstvo. Nadávky či negatívne zvuky napríklad na adresu výkonu rozhodcov nebudú prístupné. Okrem toho boli zakázané zvuky, ktoré by urážali iných fanúšikov, ktoré by nabádali k násiliu alebo by mohli vyvolať rôzne incidenty na tribúnach v čase, keď by fanúšikovia dostali povolenie na vstup na štadióny.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-11 10:09:45
Hlavne nechápem prečo naše prvé 3 zápasy budú časovo o 22:00... To sa nemôžu nejako striedať aj iné tímy?