Junior Firpo doteraz nenaplnil očakávania. V zápase s Leganés bude mať šancu na to, aby vývoj situácie zmenil vo svoj prospech. Barcelona má dobrú sériu s 23-ročným obrancom v zostave.

Monopol na post ľavého obrancu v mužstve má Jordi Alba, ale ten proti Leganés nemôže hrať kvôli suspendácii. Očakáva sa, že miesto v základe dostane Junior Firpo, hoci samozrejme nie je vylúčené, že Setién na ľavú stranu pošle Sergiho Roberta alebo Nélsona Semeda. Pokiaľ by sa však Firpo dostal do základu, pôjde o jeho prvý zápas od úvodných minút od 25. februára, kedy nastúpil proti Neapolu. Bývalý hráč Betisu však výkon z tohto zápasu nemôže považovať za vydarený, keďže Neapol strelil gól po jeho chybe.

Nie je to jediný zápas, v ktorom Junior Firpo nenaplnil očakávania. Od momentu príchodu obrancu na Camp Nou sú jeho výkony v zápasoch nanajvýš priemerné, hoci v dvoch stretnutiach s Getafe sa mu podarilo streliť gól a pridať asistenciu. Napriek tomu sa počítalo s tým, že po skvelej sezóne v Betise Sevilla by sa mal mladík stať dobrým náhradníkom a budúcnosti aj nástupcom Jordiho Albu. V súčasnosti je od toho veľmi ďaleko. Zápas s Leganés bude pre mladíka veľmi dobrou príležitosťou na to, aby si získal dôveru trénera aj fanúšikov. Času mu nezostáva veľa, pretože Firpo môže odísť z klubu už počas leta - teda aspoň to píšu španielske médiá. Ľavý obranca je vraj začlenený do transferu Lautara Martíneza z Interu a Juventus ho zas považuje za súčasť výmeny s Miralemom Pjanićom.

Tak či onak faktom zostáva, že Firpo si v tejto sezóne zahral ako náhradník Jordiho Albu celkom dosť, keďže Alba bol pomerne často zranený. Bývalý hráč Betisu naskočil do 18. zápasov z 39 a bolo by ich určite viac, ak by sa sám nezranil. Valverde následne na ľavý kraj obrany poslal prvých obrancov a napríklad Semedo sa osvedčil. Mundo Deportivo však predstavil štatistiku, ktorá hovorí v prospech 23-ročného futbalistu. V posledných 11. ligových zápasoch, v ktorých hral aj Firpo, Barcelona získala plný počet bodov. Žiadny iný hráč Blaugranas sa nemôže pochváliť takýmito číslami. Katalánci celkovo vyhrali 16 z 18. zápasov s Firpom v zostave. Raz remizovali (s Neapolom 1:1) a raz prehrali (s Granadou 2:0).

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2020-06-16 14:48:37
Úsmevné, že žiadny hráč sa nemôže pochváliť štatistikou ako Firpo. To je skôr náhoda ako jeho zásluha. Ale myslím, že dnes Firpa Kike postaví do základu.
2020-06-16 14:49:20
Taky je potřeba brát v úvahu, že když nastoupí jednou za x měsíců, tak nebude podávat výkony, jak Carlos v nejlepších letech. Čekám od něj hru na jistotu.