Jedným z kľúčových momentoch včerajšieho zápasu Barcelony s Leganés bol presný zásah Ansu Fatiho. 17-ročný mladík opäť preukázal svoju dôležitosť v mužstve a to, že dokáže urobiť rozdiel v náročných situáciách. Krídelník je druhým najmladším hráčom v 21. storočí, ktorý strelil v La Lige 5 gólov.

Zápas s Leganés bol pre Fatiho prvým v základe Blaugranas od 15. februára, kedy sa hralo 24. kolo La Liga s Getafe. Neskôr v dvoch zápasoch sedel na lavičke, v ďalších dvoch strávil na ihrisku približne po 15 minút. To mu však nezabránilo v tom, aby sa proti Leganés stal jedným z najrozhodujúcejších hráčov. Katalánci sa takmer celý prvý polčas nedokázali dostať na dostrel k bránke súpera, až Fati bez dlhšieho premýšľania presne vystrelil v 42. minúte a prekonal Cuellara. Gól z kopačky krídelníka vniesol do zápasu nový náboj, pretože Leganés už nemohol len brániť a Katalánci mali väčšiu slobodu, z čoho profitoval aj 17-ročný mladík. Z jeho strany sme videli napríklad až 4 úspešné driblingy. Odchovanec La Masie každopádne nemohol ukázať viac, pretože Setién ho vystriedal už na začiatku druhého dejstva.

Fati v tejto sezóne dokáže strieľať dôležité góly. Ak sa mu podarilo strelecky presadiť v La Lige, vždy strelil gól ako prvý hráč Barcelony. V stretnutí s Osasunou v 3. kole vyrovnával na 1:1. Zápas sa nakoniec skončil remízou 2:2. V nasledujúcom kole otvoril skóre zápasu s Valenciou, ktorú Katalánci zdolali 5:2. Fati prihral aj na gól Frenkiemu de Jongovi. Na ďalší ligový gól si Fati musel trochu počkať - ten prišiel v 22. kole, ale stálo to za to, pretože prvýkrát v kariére strelil v jednom zápase 2 góly a Katalánci tak porazili Levante 2:1. Katalánsky denník Sport informuje, že vďaka Fatiho gólom sa Katalánci dostali až k 10. bodom. Fati má však na konte aj gól v Lige Majstrov a to proti mužstvu vyššieho kalibru. 17-ročný útočník strelil veľmi dôležitý gól do siete Interu, ktorým Blaugranas v skupinovej fáze Ligy Majstrov vyhrali 2:1.

Fati sa v tejto sezóne objavil na ihrisku dovedna v 25. prípadoch a na ihrisku strávil 1066 minút. Počas tohto obdobia strelil 6 gólov a na jeden prihral. Po zápase s Leganés sa stal druhým najmladším hráčom v histórii La Ligy, ktorý v 21. storočí dokázal streliť 5 gólov. Na čele tejto klasifikácie je Bojan Krkić. Zostáva len dúfať, že 17-ročný Fati si dokáže s enormným tlakom v Barcelone poradiť lepšie ako Krkić pred rokmi, ktorý nedokázal naplniť svoje obrovský potenciál. Quique Setién včera ukázal, že Fatimu verí a poslal ho do hry. Verí mu aj Barcelona, ktorá ho odmieta predať.

zdroj: mundodeportivo.es, Opta, Barca19stats
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-06-17 16:56:30
Člověk po tom co tu čte čeká bůh ví co. Pak si pustí sestřih všech jeho dotyku s míčem, dal gól, obešel 1-2 hráče zbytek vracecky dozadu. Samozřejmě mu fandím ale trochu bych ten rozruch kolem něj klidnil.
2020-06-17 17:35:14
Fati je dobry hrac, ale jeho hra nie je taky pozitok pre oko ako u Neymara ci Dembu.