Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a anglické médiá dnes informujú o tom, že Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé môžu počas leta prestúpiť do dvoch klubov z Liverpoolu.

Daily Mail píše, že Barcelona ponúkla Evertonu Coutinha na hosťovanie na jednu sezónu. Katalánci sa chcú zbaviť aspoň vysokého platu hráča. To by znamenalo, že Brazílčan by prestúpil do mestského rivala Liverpoolu, odkiaľ prišiel do Barcelony. Médiá informujú, že Kia Joorabchian, agent záložníka, je blízky priateľ majiteľa Evertonu, čo môže uľahčiť rokovania. V súčasnosti sa Coutinho sústredí na svoj návrat na trávniky po zranení. Rád by si totiž v drese Bayernu Mníchov zahral v Lige Majstrov, ktorej koncovka je na programe v auguste.

Ousmane Dembélé sa zas ocitol v hľadáčiku Liverpoolu, ktorému sa nepodarilo kúpiť Tima Wernera. Bleacher Report píše, že Francúz môže počas leta prestúpiť k Liverpoolu na hosťovanie alebo na trvalý transfer. Liverpool v posledných rokoch výrazne zvýšil výdavky na nové posily. Barcelona je však v prípade tohto obchodu realisticky nastavená. Je si vedomá toho, že krídelník je veľmi kvalitným futbalistom, ale zranenia ženú cenovku nadol. Katalánci by boli spokojní aj s predajom na úrovni 50-60 miliónov eur. Vylúčené nie je ani hosťovanie.

Bleacher Report v každom prípade píše aj o informáciách, ktoré spájajú Coutinha s Liverpoolom. Tento prestup je však veľmi málo pravdepodobný vzhľadom na vysoký plat hráča a jeho cenovku na úrovni 100 miliónov eur, pretože táto suma zostala Barcelone k amortizácii.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
2020-06-20 18:53:24
Ak sa to splní, tak môžme otvárať šampanské. Dembele je totálne sklenený a Coutinho sa u nás neuplatní.
2020-06-20 19:10:54
Ak coutinho pojde na dalsie hostovanie tak jeho cena klesne na 30-40 mega co bude najvacsi fail v historii prestupov