Matheus Fernandes, hráč FC Barcelona na hosťovaní v Reale Valladolid, dostal nakoniec príležitosť na svoje debut v La Lige. V zápase proti Atléticu Madrid začínal v základe a odohral 75 minút. Jeho mužstvo nakoniec prehralo 1:0, ale tréner Valladolidu bol s výkonom hráča spokojný.

Katalánci v zime stihli podpísať aj Fernandesa z Palmeirasu a poslali ho na hosťovanie do Realu Valladolid, aby sa adaptoval na európsky futbal. Neskôr však súťaž prerušili z dôvodu pandémie koronavírusu a Fernandes si tak na svoj debut musel počkať niekoľko mesiacov. Po návrate do tréningov sa ukázalo, že pozitívny test na koronavírus mal sám Fernandes. Po obnovení súťaže bol v prvých dvoch zápasoch Valladolidu s Leganés a Celtou Vigo len na lavičke a prvú šancu od trénera dostal rovno v ťažkom zápase s Atléticom Madrid na výjazde.

Katalánsky denník Sport informuje, že Fernandes predviedol dobrý výkon a v 31. minúte mohol dokonca skórovať, no nedokázal využiť dobrú prihrávku od Walda. Sergio González hodnotil výkon hráča pozitívne: "Matheus dobre pracuje, darí sa mu veľmi dobre. Veríme, že medzi jeho hlavné prednosti patrí nabiehanie z druhej línie, tento aspekt chceme využívať."

"Fernandes veľa behá, dobre rozumie hre, spolupracuje a vie si poradiť s prihrávkami z prvej. Postupne si prisvojuje náš herný štýl, mysleli sme si, že tento zápas bude pre neho dôležitý, aby sme ho mohli vidieť súperiť. Ako on, tak aj jeho spoluhráči sa ukázali v dobrom svetle, hoci sme nezískali žiadny bod," uviedol tréner Realu Valladolid.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2020-06-21 14:39:26
debutovať s atleticom vonku a podať dobrý výkon je super...len tak ďalej
2020-06-21 15:38:45
Rafinha dal 2 goly do polcasu.