Gerard Piqué po zápase so Sevillou povedal, že pri pohľade na priebeh posledných zápasov Realu Madrid je nepravdepodobné, aby v tejto sezóne stratil ešte nejaké body. Tieto slová boli pochopené ako kritika rozhodnutí VARu, ktorý pomohol mužstvu Zinedina Zidana. Podobnú taktiku zvolil Pep Guardiola v sezóne 2011/2012.

"Vyhrať túto ligu bude veľmi ťažké. Zdá sa mi, že bude náročné vziať body Realu pri pohľade na posledné zápasy," povedal Piqué po piatkovom zápase so Sevillou. Toto vyhlásenie bolo interpretované ako kritika systému VAR, ktorý nedávno pomohol tímu v Madride. Včerajší zápas Realu Madrid s Realom Sociedad na Anoeta dal Piquému len za pravdu. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že stopér sa mohol inšpirovať Pepom Guardiolom zo sezóny 2011/2012.

Real pred ôsmimi rokmi hral zápas s Rayom Vallecanom a jeho priebeh ovplyvnilo niekoľko kontroverzných rozhodnutí. Rozhodca Fernández Borbalán privrel oči nad agresívnym správaním Pepeho a Sergia Ramosa, no z trávnika vylúčil hráča hostí Monchua. Barcelona hrala o niekoľko hodín na to s Atléticom Madrid.

"Túto ligu nevyhráme, ale napriek tomu budeme bojovať," povedal Pep na pozápasovej tlačovej konferencii. Podporil ho viceprezident Barcelony, Carles Villarubí, ktorý vyhlásil: "V La Lige neexistujú spravodlivé podmienky". Mundo Deportivo pripomína, že v spomínanej sezóne rozhodcovia pomohli Realu Madrid hneď v niekoľkých prípadoch, vďaka čomu Los Blancos získali až 10 bodov do tabuľky.

"Mám pocit, že ďalšia La Liga je prichystaná pre Real. Nezdá sa mi, aby mohol odohrať ďalší rok bez toho, aby ju vyhral," vyhlásil Diego Simeone po tom, ako Barcelona získala treble na konci sezóny 2014/2015. Je pravda, že jeho slová sa nenaplnili, pretože ligový titul získala opäť Barcelona, no Mundo Deportivo pripomína, že Los Blancos vyhrali Klubové Majstrovstvá sveta v roku 2016 po kontroverzných rozhodnutiach arbitrov.

Ak sa vrátime do súčasnej sezóny, Real profitoval na rozhodnutiach VARu v prvých dvoch kolách po obnovení La Ligy. V zápase s Eibarom bol uznaný gól Benzemu aj napriek tomu, že Francúz sa ocitol v postavení mimo hru. Gól Valencie v nasledujúcom zápase však uznaný nebol, hoci nie je isté, či sa Maxi López dotkol lopty a bol k brankárovi bližšie, než obranca súpera. Tréner Valencie sa po zápase s Realom čudoval, prečo rozhodca prijal takéto rozhodnutie. Arturo Vidal akciu komentoval na Instagrame pomocou emotikonu, ktorý plakal od smiechu. VAR pritom o deň skôr Barcelone neuznal gól po podobnej akcii.

Mundo Deportivo pripomína iné podobné momenty, v ktorých rozhodcovia rozhodovali priaznivo pre Real. Gerard Piqué videl žltú kartu za faul na Munira, pritom Sergio Ramos vo veľmi podobnej situácii s Ferranom Torresom nebol napomenutý. Podobné to bolo aj v iných zápasoch Realu a najmä s Casemirom. Zápas s Realu Madrid na Anoeta len potvrdil dohady katalánskeho denníka Mundo Deportivo.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-06-22 09:22:38
To je prostě tak viditelný, co se děje, že to nemůže vidět jen naprostej dement(čti fanda realu).
2020-06-22 09:52:52
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.