Gaizka Garitano odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou. Ten je na programe dnes opäť neskoro večer od 22:00.

Sťažnosti Barcelony na VAR a Realu na kalendár

"Je to kúzlo futbalu, o tomto sa hovorí najviac. Nebudem do toho zasahovať. Snažím sa dobre analyzovať zápas a hodiť za hlavu všetko ostatné. Medzi Realom a Barcelonou vždy existuje rivalita, ak nie kvôli rozhodcom, tak pre niečo iné."

Polemika

"Všetci sme pod veľkým tlakom: tréneri, hráči aj rozhodcovia. Všetci si musíme poradiť čo najlepšie. Arbitri robia chyby tak ako my. Musia sa snažiť nič nám nedarovať a ani nám nič nevziať. VAR má priestor na zlepšenie, ale doteraz viac pomohol ako poškodil. Polemika bude existovať vždy."

Najťažší zápas sezóny

"Ako hráč aj ako tréner som vždy cítil, že na Bernabéu máte vždy o niečo vyššiu šancu niečo uhrať, než na Camp Nou. Barcelona má častejšie loptu, ale vo všeobecnosti aj Real doma často vyhráva. Pokúsime sa odohrať dobrý zápas."

Fyzická forma a rotácia

"Ak vystriedam skôr, tak povedia, že som striedal priskoro. Ak neskôr, tak neskoro. Naposledy sme na tom boli dobre a nepotrebovali sme striedania, nechali sme ich až nakoniec, pretože zápasy aj s nadstaveným časom trvajú ako 100 minút. Každé tri dni nie je možné hrať s bežnou intenzitou."

Boj o európske poháre

Na tabuľku priveľmi nepozerám. Naša strata znamená, že musíme veľa vyhrávať. Villarreal má na konte tri víťazstvá, my sme neprehrali žiadny zápas a tak je logické, že je potrebné vyhrávať. Nikto to nemá jednoduché."

Riadenie

"Do úvahy musím brať tento zápas a štýl hry, nemyslím len na dnešok, ale aj na ten nasledujúci zápas. Niektorí hráči majú isté miesto v základe, iné rozhodnutia budú isté až pred zápasom. Je ťažké prijímať rozhodnutia v tak krátkom čase. Musíme vedieť, kto je zdravý, kto môže hrať od začiatku a koho je lepšie nasadiť v koncovke."

Progres Villalibreho a Vencedora

Villalibre netrénoval vyše 10 dní, ale je na tom čoraz lepšie. Je to najtypickejší útočník akého máme, zvyšok je skôr na pozíciu druhého útočníka. Vencedor a Vivian s nami takmer určite poletia do Barcelony. Sú v dynamike mužstva a dobre trénujú.

Náhrada za Yuriho

"Chýba nám hráč, ktorý zvyčajne hráva a to je šanca pre iných. Máme Balenziagu, De Marcosa a Lekueho, s ktorých hrou som spokojný. Všetko závisí od toho, či zahráme s trojicou alebo štvoricou obrancov. Verím každému jednému z nich."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.