Katalánci včera odohrali náročný zápas s Bilbaom, ale nakoniec dokázali získať plný počet bodov. Pozrime sa na 5 najdôležitejších záležitostí, ktoré nám ukázal včerajší duel na Camp Nou.

5 zápasov bez inkasovaného gólu v rade

Barcelona mala na začiatku sezóny veľké problémy v defenzíve. Blaugranas inkasovali góly až priveľmi jednoducho. V tomto smere sa však mužstvo pod vedením Setiéna radikálne zlepšilo. Po víťazstve nad Bilbaom 1:0 Barcelona zaznamenala už piaty zápas v rade s čistým kontom. Niečo podobné sa nestalo už od mája 2016. Štyri roky je pritom poriadne dlhá doba. Katalánci však na defenzíve rázne zapracovali a výsledky na seba nenechali dlho čakať.

Čisté konto je výsledkom aj tvrdej práce zo strany defenzívnych hráčov. Ter Stegen je samozrejme významným členom obrany. Okrem toho Gerard Piqué hrá vo veľkej pohode, skvelé výkony predvádza aj Clement Lenglet. Jordi Alba a Nélson Semedo hrajú po vynútenej prestávke takisto vo veľkom štýle. Spomenúť je potrebné aj nedávny veľký zápas zo strany Ronalda Arauja. V zápase proti Bilbau boli krajní obrancovia aktívni v útoku, keďže ten nemal po stranách klasických krídelníkov. Stopéri mali na starosti podporu cirkulácie lopty a zároveň sa postarali o to, že Iñaki Williams mužstvu nijako neuškodil.

Luis Suarez - neviditeľný

Uruguajčan odohral proti FC Sevilla celý zápas, ale podal zlý výkon. Na ten nadviazal aj včera. Opäť začínal zápas v základe a v útoku zloženom z Griezmanna a Messiho. Práve Suarez sa ocitol najčastejšie v šanciach, ale nič z toho nedokázal pretaviť v gól. Od El Pistolera sa očakáva ďaleko viac. Nehovoriac o tom, že jeho prínos v defenzíve bol taktiež nulový.

Suarez sa počas zápasu dopúšťal nevysvetliteľných technických chýb, ktoré boli pred časom z jeho strany nepredstaviteľné. Jeho strely v zápase nemali presnosť, stratil priveľa lôpt a nepremenil všetko, do čoho sa dostal. Plne chápeme, že po návrate z nepríjemného zranenia sa potrebuje dostať do formy, ale v tak dôležitom zápase mal zahrať lepšie. Navyše, náhradníci sú v oveľa lepšej forme a pre mužstvo užitočnejší - preto je nepochopiteľné, že Suarez na ihrisku strávil opäť takmer celý zápas. Setién ho tentokrát stiahol v 85. minúte.

Riqui Puig významne oživil hru Blaugranas

Káder Barcelony je plný svetových hviezd počnúc Messim, Piquém, Griezmannom či Sergiom Busquetsom a hru musí prísť oživiť 20-ročný mladík. Nie z pohľadu vodcovstva, ale z pohľadu rýdzeho talentu na trávniku. Pre tých, ktorí ho sledovali aj v Barcelone B nie je prekvapením nič z toho, čo Puig predvádza na ihrisku. Každý víkend. Práve preto sa fanúšikovia domáhajú toho, aby mladík hrával častejšie. Bez neho by sa Katalánci sotva dostali k trom bodom.

"Som veľmi spokojný predovšetkým vzhľadom na minúty a dôveru, ktorou ma obdaril Quique Setién. Ak je to sprevádzané dobrými výsledkami, dobrými minútami a dobrým rytmom, tak som nadšený, že som mohol potešiť tento klub."

Riqui Puig

Na trávnik sa dostal v 56. minúte a úplne zmenil vývoj zápasu. Dirigent, ktorý riadil hru stredu poľa. Pokúšal sa o priamočiare prihrávky, bol rýchly v rozhodovaní a lietal zo strany na stranu, aby sa ukázal spoluhráčom na prihrávku. Tento zápas bol bez pochýb ukážkou toho, že Riqui Puig musí dostať viac príležitostí. Bol všade. Aj výborne bránil. Teraz, keď je De Jong zranený, Puig si zaslúži hrávať ďaleko viac.

Je problém v Griezmannovi alebo v prístupe mužstva ku Griezmannovi?

Má Griezmann vôbec hodnotu 120 miliónov eur? Prečo sa mu stále nedarí naplniť na Camp Nou status hviezdy z Atlética Madrid? Množstvo otázok, ale neisté odpovede. Po zápase s Athletic tu máme ďalšiu dôležitú otázku. Je Griezmann tým, ktorý sklamal mužstvo, ale práve mužstvo sklamalo Griezmanna? Francúz bol počas zápasu energický, vedel, čo chce hrať, ale zároveň sme z jeho strany videli strach, zúfalstvo či frustráciu. Spoluhráči ho v prihrávkach takmer prehliadajú.

Neraz sa zdalo, že niekdajšia hviezda Los Colchoneros je takmer neviditeľná. Barcelone totiž chýbala priamočiarosť v hre a jasný zámer. Antoine si napriek tomu pýtal loptu, ukazoval sa na prihrávku všemožným spôsobom, bol aktívne v každej akcii, v každom útoku. Napriek tomu ho spoluhráči prehliadali a loptu častokrát poslali horšie postavenému spoluhráčovi. Griezmann v zápase s Athletic tvrdo pracoval v každom smere a rozhodne si zaslúžil viac prihrávok.

Sergio Busquets - jediný muž v strede poľa

Sergio Busquets patrí po obnovení La Ligy medzi najlepších hráčov. Aj včera si bol vo svojich úlohách a ich plnení istý. Vždy bol pripravený poskytnúť podporu a vďaka svojmu výberu miesta neustále správne predvídal. V útoku udržiaval kontrolu a vyrovnanosť, ktorú mužstvo potrebovalo. Bohužiaľ, videl žltú kartu a v nasledujúcom zápase s Celtou Vigo si nezahrá.

Včera však nezahral dobre Arthur Melo, ktorý v poslednom čase nemá dobrú formu. Možno špekulácie o jeho odchode do Juventusu nemajú na jeho hru dobrý vplyv. Predviedol skutočne priemerný výkon. Barcelona v súčasnosti potrebuje niečo iné. Arturo Vidal na druhej strane nedokázal čeliť tlaku zo strany súpera, nedarilo sa mu prechádzať pomedzi línie do útoku a kvôli veľmi nepresným prihrávkam stratil množstvo lôpt. Striedania Rakitića a Puiga sa v druhom polčase ukázali ako trefa do čierneho. Setién tak môže premýšľať o tom, koho vlastne pošle v zálohe do zápasu s Celtou Vigo.

zdroj: barcauniversal.com
foto: barcauniversal.com

Diskusia

11 komentáre
2020-06-24 13:03:38
1. Puig ma byt sucastou kostry timu,
2. Fati ma byt podstatne castejsie v zaklade,
3. Griezmanna predat nemame prenho post, a to aj ked vcera hral dost dobre.
4. potrebujeme v lete top 9tku do zakladu.
2020-06-24 13:11:46
Suarez tu nema co hladat. Nielen ze bere vysoky plat, svojou nedotknutelnostou blokuje prestup akehokolvek utocnika ku nam, ale aj kazi hru tym ze Messi sasnazi nahrat iba jemu, aby Suarez dal gol