Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona, bol hosťom v podcaste INSIDE Sport Business, ktorý prináša portál Sports&Live. Font vyjadril svoje znepokojenie nad budúcnosťou katalánskeho klubu. Prezidentský kandidát si myslí, že Barcelona musí vyriešiť niekoľko kľúčových problémov.

Voľby na prezidenta

"Som presvedčený, že ak v najbližších voľbách nebude vybraný náš projekt alebo iný jemu podobný, Barcelona riskuje tak veľmi, že onedlho sa môže stať novým Milánom, ktorý má krásnu históriu, ale teraz nebojuje o ďalšie trofeje."

Nutné sú zmeny

"Klub potrebuje zmeny v modeli riadenia, pretože v inom prípade môže prestať byť závislý od socios. V súčasnosti sú konečné rozhodnutia prijímané vedením, ktorého členovia musia mať vášeň pre Barcelonu. Preto hľadáme ľudí na posty vo vedení, ktorí budú mať relevantné skúsenosti. Potrebujeme ľudí zo sveta športu, obchodu, technológií či online obchodu, pretože Barcelona by mala hľadať zdroje príjmov práve tam."

Espai Barça

"Pokiaľ ide o Espai Barça, v roku 2014 nám počas referenda bolo povedané, že náklady na celý projekt budú 600 miliónov eur. Táto suma bude teraz vyššia, preto žiadame vedenie, aby počas nasledujúcich mesiacov už neprijímalo žiadne rozhodnutia v tejto záležitosti, pretože situácia sa ešte môže zmeniť."

Výmena pokolení

"Musíme pamätať aj na to, že už onedlho budeme meniť generáciu najlepších hráčov v histórii na čele s Leom Messim, hoci dúfam, že Argentínčan bude hrať ešte niekoľko rokov."

zdroj: Sport, Sports & Live
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2020-06-25 16:19:21
FC Penziona :)
2020-06-25 16:21:47
O vymenu pokoleni by som sa az tak nebal. V zalohe aj keby odisiel Arthur tak mame stale mladych dobrych hracov. Takisto Fati s Trincaom vyzeraju slubne do buducnosti takze aj kridla su zatial vyriesene. Jedine kde by som zacal zhanat mladych a buducich hracov zakladu je hrot,lava obrana, stoper a mozno este prava obrana aj ked ta ma zatial este cas. Takze nam chybaju 3 mladi a 1 okamzita kvalita na lave kridlo. To neni take strasne.