Budúcnosť Quiqueho Setiéna je čoraz neistejšia. Šance Barcelony na zisk titulu po včerajšej remíze na Balaídos výrazne klesli. Objavili sa pritom ďalšie náznaky, že tréner nemá dobré vzťahy s hráčmi. Madridský denník Marca píše, že hráči mali po včerajšom zápase napätú diskusiu.

Remíza s Celtou Vigo na výjazde bola ďalším sklamaním pre fanúšikov po obnovení súťaže. Zakopnutie Barcelony môže dnes večer využil Real Madrid, ktorý hrá s Espanyolom, taktiež na výjazde. Pokiaľ Los Blancos zvíťazia, budú mať pred Blaugranas dvojbodový náskok.

Ako informuje madridský denník Marca, pre fanúšikov to však nie je práve to najväčšie sklamanie. Prestávka v súťaži znamenala, že Quique Setién mal dostatok času na prípravu s mužstvom a nápravu chýb, ktoré sme zo strany mužstva videli počas prvých dvoch mesiacov práce Setiéna. Okrem toho sa do hry vrátil aj Luis Suarez, čo malo byť ďalšou výhodou Barcelony.

Ukázalo sa však, že mužstvo sa vôbec nezmenilo a potvrdili sa Messiho slová o tom, že s takýmito výkonmi nebude jednoduché vyhrať v Lige Majstrov. Setién nedokázal zmeniť mužstvo k lepšiemu a prišiel tak o dôveru hráčov. Zjavné to bolo aj počas prestávok na občerstvenie počas posledných stretnutí. Vtedy s hráčmi hovoril Eder Sarabia, pretože Setiéna hráči prestávajú brať vážne. Podobné situácie sa podľa informácií denníka Marca stávajú aj počas tréningov, kedy niektorí hráči pôsobia tak, ako by mali pocit, že len strácajú čas. Nie je náhoda, že Luis Suarez povedal po zápase s Celtou to, čo povedal - tréneri sú tu na to, aby analyzovali problémy mužstva. Ide o otázku slabej hry, ktorú Barcelona ukazuje v zápasoch na ihriskách súperov.

Mnohí si mysleli, že ak Barcelona vyhrá titul v La Lige, Setién bude pri kormidle mužstva pokračovať aj v budúcej sezóne. V súčasnosti sa však zdá, že Setiéna na trénerskej stoličke zachráni už len triumf v Lige Majstrov. V klube prevláda presvedčenie, že ak tréner nemá dobré vzťahy s hráčmi, v budúcej sezóne ich len sotva bude vedieť zlepšiť.

Marca zároveň informuje o tom, že po zápase s Celtou Vigo sa medzi hráčmi a trénerom strhla napätá diskusia. Hráči mali kritizovať niektoré taktické rozhodnutia a zmeny zo strany Quiqueho Setiéna, ako napríklad striedania Griezmanna a Arthura. Hráči nesúhlasia s istými metódami trénera a začínajú si myslieť, že nebudú schopní získať trofeje, pokiaľ sa veci budú vyvíjať bez zmeny tým istým smerom.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

12 komentáre
2020-06-28 20:11:24
Marca obcas pise exkrementy a Setien doplati na to ze mu nekupili kridlo.
2020-06-28 20:47:47
Tak to už je vrchol. Roky sme hrali pod Valverdem oveľa horšie a pánovia boli spokojný, lebo behať a makať nemuseli. Setien nie je dokonalý, ale čo viac má robiť s takým kádrom, keď aj to čo už má k dispozícii menia vo vedení na ešte väčší domov pre dôchodcov. Samotná hra sa zlepšila od odchodu Valverdeho. Včerajšia prehra bola skôr vinou Umtitiho a Rakitiča pri prvom góle a druhý bol chybou nekompetentného rozhodcu, ktorý nevie, že má VAR. Ja mu to za zle nedávam, že dal hrať Umtitiho, rotovať treba, to je skôr chyba Umtitiho, že nešiel vtedy na operáciu a teraz je v stave, keď sa nemôže dostať do formy a nedá sa na neho spoľahnúť ani ako na 3. stopéra. To ešte nehovorím o Griezmannovi, ktorého by do toho našeho tímu na žiaden post nenapchal ani Klopp, ani Guardiola. Ten už ani nezapadne, takže okamžite predať. Mne to príde tak, že teraz budeme striedať trénerov, ktorý budú mať tie isté problémy s prestarnutým kádrom až nenájdeme rovnakú padavku ako Valverde, ktorá bude s hráčmi jednať lážo-plážo. Treba omladzovať a HLAVNE SAKRA KÚPIŤ TO ĽAVÉ KRÍDLO.