Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Dvojitá vojna" - Mundo Deportivo píše na tému rozhodcov v zápasoch Barcelony s Realom Madrid. Kritéria ako na trávniku, tak aj systému VAR sú odlišné pre jedného aj pre druhého, najmä po obnovení súťaže. Kým kontroverzné rozhodnutia Barcelone nedoprajú nič, Real Madrid by bez nich vyhral len jeden zápas. Denník predstavil aj štatistiky dokazujúce tento záver. Gerard Piqué sa dopustil 30 faulov a dostal za nich 14 žltých kariet. Sergio Ramos porušil predpisy 46-krát a napomínaný bol len v 8. prípadoch. Barcelona v tejto sezóne videli dovedna 83 kariet, kým Real Madrid len 61. Po obnovení súťaže dostali Blaugranas 18 kariet, Real len 8. V prospech Barcelony bolo odpískaných 6 pokutových kopov, pre Real 7. Proti Realu rozhodcovia nariadili 2 jedenástky, proti Barcelone 7. Na vrchu titulky: Barcelona rozviazala zmluvu s Svetislavom Pesićom po ligovej prehre a jeho nástupcom sa môže stať Jasikevicius. Real sa v dnešnom zápase s Getafe pokúsi zvýšiť náskok v lige na 4 body. Raúl García si odkrútil horký debut na lavičke Valencie. Liverpool dnes debutuje v úlohe majstra v zápase s Manchestrom City na výjazde.

"Neistá budúcnosť" - Sport píše, že Barcelona stále verí Quiquemu Setiénovi a očakáva, že sa mužstvo zlepší, pretože stále má šancu získať titul. Klub má v úmysle udržať trénera do konca sezóny, ale ak nezíska žiadnu trofej, otvorí sa diskusia o jeho ďalšej budúcnosti. Denník píše o "výbuchu záležitosti Griezmanna" v Barcelone. Otec a brat Francúza kritizovali Setiéna za to, že útočníka poslal do hry v zápase s Atléticom až v nadstavenom čase. Na vrchu titulky: Pesić bol pre prehre v Lige Endesa prepustený. Sport je názoru, že Real dnes môže takmer rozhodnúť ligu. Espanyol je pred zápasom s Realom Sociedad v zúfalej situácii.

"Koniec" - L'Esportiu informuje, že Pesić a Barcelona sa dohodli na ukončení spolupráce po prehre v lige a klub má v úmysle podpísať Sarasa Jasikeviciusa. Denník píše, že Griezmann, ktorý stál 120 miliónov eur, je pre Barcelonu problémom nielen z dôvodu jeho diskutabilných výkonov, ale aj kvôli vzťahom s Messim a Setiénom. "Nádej umiera posledná" - Rufete hľadá prvé víťazstvo, ktoré zmení dynamiku a Espanyol potiahne k záchrane. Veszprem a Kiel budú súpermi Barcelony v Lige Majstrov.

"Je to polovica ligy" - Marca informuje, že Real Madrid má dnes v zápase s Getafe zlatú príležitosť. Zidane nechá oddýchnuť Hazarda a Vinicius zahrá v základnej zostave na krídle. Getafe pricestuje na Di Stéfano vo svojom najlepšom momente od obnovenia súťaže. Raúl García smeruje do Európy a Athletic knokautoval Valenciu. Rodina Griezmanna je nahnevaná a jeho otec a brat kritizovali Setiéna. Denník píše, že o tejto sezóne rozhodnú svalové zranenia a 60% z nich sa prihodí v posledných 30. minútach hry. Denník píše o oslavách titulu v podaní Baskonie, zatiaľ čo Barcelona vyhodila Pesića.

"Neudržateľné" - AS informuje, že šatňa Barcelony nikdy neverila v Setiéna a vedenie je taktiež rozčarované. Otec Griezmanna mu poslal odkaz: "Ak nemáš kľúče od auta, si len pasažier." Klub plánuje novú ofenzívu v snahe získať Neymara. Na vrchu titulky: Real sa pokúsi urobiť krok k titulu bez Hazarda proti najlepšiemu Getafe v histórii. Denník píše, že Diego Simeone zvažuje, že si Carrasca ponechá v mužstve po jeho zápase s Barcelonou. Barcelona sa rozlúčila s Pesićom, ktorého môže nahradiť Jasikevicius. Federácia akceptovala fúziu ženského tímu Realu s Tacon.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-07-02 08:53:25
To o nadrziavani rozhodcov madridu vedia a vidia vsetci
2020-07-02 09:08:08
Je to do očí bijúce a verím že frustrujúce, no taký tím ako Barca by to malo sem tam aj nakopnúť k lepšiemu výkonu nie len rezignovane dohrávať. Veď hádať sa s rozhodcami to je ako boj s veternými mlynmi z Madridu