Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona hrá svoju najhoršiu sezónu za posledných 12 rokov z pohľadu bodového zisku. Qiuque Setién nedokázal vylepšiť výsledky Ernesta Valverdeho.

Barcelona v poslednej sezóne Franka Rijkaarda v klube získala po odohraní 33. kôl rovných 70 bodov. Sezónu 2007/2008 ukončila na druhom miesta za Realom Madrid. Bez ohľadu na to, ako sa skončí prebiehajúci ročník, už teraz je jasné, že pre Barcelonu to bude bodovo najchudobnejšia sezóna za posledných 12 rokov.

Mužstvu nepomohla ani zmena trénera. Quique Setién nedokázal vylepšil výsledky Ernesta Valverdeho. Kým predchádzajúci tréner získal 40 bodov z 57. možných, teda 70%, Setién v súčasnosti získal 30 bodov z 42. možných, teda 71%. Rovnaký je aj percentuálny pomer víťazstiev z celkového počtu odohraných zápasov - 61%. Valverde mal pritom v predchádzajúcich rokoch značne lepšie štatistiky.

Výsledky Quiqueho Setiéna sú lepšie jedine od Franka Rijkaarda v jeho poslednej sezóne v klube (58% víťazstiev). Inak má Setién horšie výsledky ako Pep Guardiola, Tito Vilanova, Gerardo Martino, Luis Enrique a spomínaný Ernesto Valverde.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-07-02 08:54:09
Žiadne štatistiky netreba aby sme videli ubohosť hry nášho mužstva. Hráči nevládzu, vedenie je zahladené do seba a k tomu tréner ktorému taktika nič nehovorí a prijatý bol na základe toho že má rád Cruyffa. Toho mam rad aj ja no sedím doma a sledujem otrasné striedania pána trénera.
2020-07-02 08:57:09
A co sme cakali? Ked som minulu sezonu pisal ze sme skoncili s najmensim poctom bodov za 10 rokov a vyhrali sme titul len vdaka neschopnosti realu, bol som hejter ktory si nevazi trofeje. Teraz sme na tom istom ale real sa ziskal viac bodov vdaka rozhodcom a uz je zle.
To je tak, ked si fans nechaju zalepit oci trofejou a nevidia systemove chyby v klube