Lionel Messi z pohľadu streleckých štatistík prežíva jedno z najhorších období vo svojej kariére. Pod Quique Setiénom sa mu nedarí strieľať toľko gólov ako sme na to v prípade Argentínčana zvyknutí. Poukázal na to aj madridský denník Marca.

Messiho trápi strelecká forma aj po obnovení súťaže. V zápase s Atléticom Madrid síce skóroval, no z pokutového kopu. V zápase však nedokázal premeniť niektoré príležitosti, v ktorých sa počas svojej kariéry nezvykol mýliť. V predchádzajúcich troch ligových stretnutiach sa strelecky vôbec nepresadil, pritom šance mal.

Kapitán FC Barcelona odohral pod Setiénom už 17. zápasov, v ktorých nastrieľal 11 gólov, no na streleckú listinu sa zapísal len v 7. zápasoch, čo predstavuje len niečo vyše 40% zápasov. Na Messiho pomery je slabý aj gólový priemer na zápas 0,65. Štatistiky mal ďaleko lepšie dokonca aj pod vedením Tata Martina, ktorý Barcelonu trénoval len jednu sezónu (2013/2014) a z poslednej dekády FC Barcelona je považovaná za tú najhoršiu. Messi vtedy zaznamenal aspoň jeden gól v 56,52% odohraných zápasov a jeho gólový priemer na stretnutie predstavoval 0,89.

Zaujímavosťou je, že Messi nastrieľal viac ako 40 gólov na sezónu v posledných 10 rokoch. Dokonca v prvej sezóne pod Pepom Guardiolom nastrieľal 38 gólov. Zdá sa však, že v prebiehajúcom ročníku je táto méta pre Argentínčana nedosiahnuteľná. Do konca sezóny zostáva odohrať ešte 5 zápasov a v Lige Majstrov minimálne 1 - odvetu osemfinále s SSC Neapol.

zdroj: marca.com
foto: marca.com forcabarca.sk

Diskusia

6 komentáre
2020-07-02 09:55:46
a asistencie ? ;) tých ma 21 túto sezónu,
37 zápasov 27 gólov a 21 asistencií

Neverím, že nikdy neboli jeho štatistiky horšie..čistý blud tento článok
2020-07-02 10:33:54
Dava menej golov ale vynahradza to asistenciami ktore ma viac ako inokedy ked spocitame goly a asistencie tak ich ma 39 co je najviac z top 5 lig