Paolo Rongoni je špecialista na kondičnú prípravu, ktorý spolupracuje s trénerom Rudim Garcíom a v minulosti trénoval Miralema Pjanića v Ríme. Z tohto dôvodu ho katalánsky denník Sport vyspovedal, čo si myslí o prestupe 30-ročného Bosniaka na Camp Nou.

Ako si spomínaš na Pjanića?

"Tí z nás, ktorí s ním spolupracovali, vedia, že je skutočne úžasným hráčom. Bolo to veľké šťastie a česť pracovať s Ríme s takým majstrom ako bol Pjanić. Spoločne sme dosiahli historické výsledky."

S Pjanićom, ktorý z roka na rok zohrával čoraz dôležitejšiu úlohu.

"S určitosťou. V sezóne 2014/2015 bol hráčom, ktorý v Ríme odohral najviac zápasov: 46 vo všetkých súťažiach. A nejedná sa len o to, pretože Mire vládne v celom priestore stredu ihriska a okrem toho strieľal góly a asistoval. V tom čase začal vynikať aj na medzinárodnej úrovni a v Juventuse tento proces dokončil."

Aký bol na fyzickej úrovni?

"Bol to atlét na najvyššej úrovni. Vezmite si, že Pjanić v zápase zabehne v priemere 13 kilometrov. Trénuje na 100%, myslí len na svoju prácu. Je veľkým profesionálom, nemôžeme mu nič vytknúť, pretože sa o seba stará každý deň a počas každej hodiny v tréningovom centre aj mimo neho. Preto bol v Ríme hráčom s najmenším počtom svalových zranení. Podobne aj v Juventuse. Zabehne viac a lepšie ako priemerný hráč, skôr sa zotaví a nemá čo závidieť hviezdam, o ktorých sa hovorí."

A čo charakter?

"Je to skvelý človek, v Ríme sa nikdy nepostaral o žiadny problém. Je lídrom šatne, ktorý vie ako sa správať."

Hrá na dostatočnej úrovni, aby pôsobil v Barcelone?

"Len málokto si dokáže tak osvojiť loptu ako Mire. Samozrejme, že má dostatočnú kvalitu na Barcelonu a na každý iný klub zo svetovej špičky. Má techniku, hernú víziu, prihrávky, je čarodejníkom z štandardných situácií. Určite je zárukou mnohých gólov a asistencií. Je v najlepšom období života."

V Barcelone o ňom nie sú presvedčení vzhľadom na jeho vek.

"O Arthurovi neviem povedať nič, ale Pjanić má 30 rokov a vďaka svojej profesionalite a fyzickým danostiam môže hrávať ešte po mnoho ďalších rokov."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2020-07-02 12:22:37
V Barcelone nanajvýš 2 roky
2020-07-02 12:23:14
Uz fans Juve o nom posledne 2 sezony hovorili ze je brzda. Ak ma na barcelonu tak potom ani nechcem vediet na akej nizkej urovni sme