Madridský denník AS informuje o tom, že Ousmane Dembélé sa zo svojho zranenia zotavuje pomalšie, než sa očakávalo a nestihne ani odvetu osemfinále Ligy Majstrov s Neapolom.

Do zápasu s talianskym klubom zostáva ešte viac ako mesiac, pretože zápas by sa mal odohrať 8. alebo 9. augusta. Podľa prvotných predpokladov sa Dembélé mal na trávniky vrátiť približne o 6 mesiacov. Po stanovení nového kalendára pre Ligu Majstrov sa objavila možnosť, že krídelník by mohol stihnúť zápas s Neapolom za predpokladu, že rekonvalescencia by napredovala podľa plánu. Madridský denník AS v každom prípade informuje, že sa tak nestane, pretože Dembélé je v rehabilitácii pozadu približne o 2-3 týždne. Na základe týchto informácií hráč nemá najmenšiu šancu zasiahnuť do súboja s Neapolom a podľa všetkého vynechá aj prípadné štvrťfinálové a semifinálové boje.

Dembélé sa do tréningov môže vrátiť najskôr na začiatku augusta, ale na to, aby zasiahol do zápasov, ho čaká ešte dlhé obdobie poctivej prípravy na tréningoch. A to chce čas. Francúz navyše nehral od 27. novembra a okrem toho v jeho prípade existuje riziko opätovného zranenia. Madridský denník píše, že v súčasnej situácii môže Dembélé jedine snívať o tom, aby vôbec stihol zasiahnuť do možného finále Ligy Majstrov, ktoré je naplánované na 23. augusta. K tomu však musí splniť niekoľko podmienok. V prvom rade mu lekári musia dať zelenú do hry a v druhom rade musí byť trénerský štáb presvedčený o tom, že 23-ročný mladík bude v zápase schopný podať požadovaný výkon.

Dembélé má za sebou veľmi ťažké mesiace. Aktuálne zranenie ho vyradilo z hry na veľmi dlho a to sa odrazilo aj na jeho psychickej pohode, keďže sa nemôže zdržiavať v blízkosti spoluhráčov a to kvôli protokolu La Ligy, pretože Dembélé nie je zaregistrovaný. Možnosť zasiahnuť do prebiehajúcej sezóny Ligy Majstrov je pre neho určite obrovskou motiváciou, aby sa snažil čo najskôr zotaviť. Ale nedarí sa a návrat na trávniky sa oneskorí.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2020-07-03 08:43:06
Je uplne zbytocne rozmyslat, ze nam tento rok pomoze. Ziadny hrac o 7 mesiacoch nech je aky chce, nebude mat kvalitu rovno hrat rozhodujuce zapasy. Ak pravda vobec dame Neapol
2020-07-03 08:43:47
Koľko sa lieči už dokopy od kedy prišiel do Barcelony však to viacej nehrá ako hra