Médiá dnes priniesli znepokojujúcu informáciu, že Lionel Messi ukončil rokovania s Barcelonou vo veci predĺženia kontraktu. Súčasnú zmluvu má platnú do 30. júna 2021 a následne z klubu odíde zadarmo. Oficiálne nie je nič potvrdené, v každom prípade o tom informujú relevantnejšie médiá s odvolaním sa na zdroje z prostredia klubu. Môže však Messi skutočne odísť už o rok?

Je jasné, že v Barcelone nie je úplne spokojný a to nielen kvôli zrejmým problémom na ihrisku. Je všeobecne známe, že jeho vzťahy so súčasným vedením na čele s Bartomeuom nie sú najlepšie a v posledných rokoch sme boli svedkami viacerých konfliktov. Z tohto pohľadu je preto možný odchod Messiho z Camp Nou už po nasledujúcej sezóne pochopiteľný.

Madridský denník Marca píše, že Barcelona o týchto informáciách nič nevie resp. uvádza, že nemá známosť o tom, aby Messi v rokovaniach zmenil svoju pozíciu. Očakáva, že rokovania budú pokračovať naďalej a štandardne. Eso v rukáve má však Messi. Ak sú rokovania skutočne minimálne pozastavené, Argentínčan podľa všetkého čaká na letné prestupové obdobie a situáciu v kádri pre nasledujúcu sezónu.

Katalánci medzičasom pripravujú pre Argentínčana zmluvu na spôsob ako pre Andrésa Iniestu, teda kontakt s doživotnou platnosťou a kapitán Blaugranas môže odísť zadarmo kedykoľvek po každej sezóne. Z minulosti však vieme, že Messi v posledných rokoch preferoval predĺženia spolupráce na kratšie časové úseky na rok či dva a s klauzulami, ktoré mu taktiež umožnili odchod prakticky po dohraní ktorejkoľvek sezóny. V rôznych rozhovoroch neraz povedal, že preferuje voľnosť a nie je zástancom toho, aby bol s klubom právne zviazaný na dlho. Preto ponuka zo strany klubu na životnú zmluvu nemá pre Messiho žiadnu pridanú hodnotu.

Situácia v Barcelone je však zlá - ako po športovej stránke, tak aj inštitucionálnej. Ak vezmeme do úvahy všetky faktory, šanca na Messiho odchod už v roku 2021 skutočne existuje. V tom čase bude mať už 34 rokov a pri pohľade na jeho kariéru je zrejmé, že nemusí nikomu nič dokazovať.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2020-07-03 13:16:05
Bartomeu plus vedenie su asi jedini ludia na svete ktory dokazu zruinovat ekonomiku klubu,jeho povest, jeho akademiu osocovat vlastnych hracov a este za to platit a co je najhorsie aj najlepsieho hraca na svete vystvat z klubu v ktorom vyrastol a pritom sa tvarit ze sa vlastne nic nedeje :D
mito669 Premium
2020-07-03 13:16:53
Ktorý mesiac by mali byt tie voľby ?