Barcelona môže využiť všestrannosť Miralema Pjanića. Bosniak dokáže v strede poľa zahrať na niekoľkých postoch. Dokonca by mohol zaujať miesto Sergia Busquetsa. Prevziať na seba vie aj ofenzívnejšie úlohy vyššie v poli.

Katalánsky denník Mundo Deportivo sa dnes zameral na všestrannosť Miralema Pjanića. Bosniak sa stal hráčom Barcelony po tom, ako sa Katalánci dohodli na výmene s Juventusom a opačným smerom poputuje Arthur Melo. Fanúšikovia Blaugranas boli od začiatku veľmi skeptickí, pretože klub vymenil 23-ročného hráča za 30-ročného.

Bosniak každopádne patrí medzi záložníkov najvyššej kvality, ktorý za tie roky pôsobenia na najvyššej úrovni nazbieral množstvo cenných skúseností. Medzi jeho prednosti patrí aj všestrannosť. Vďaka svojej schopnosti získavať lopty, Pjanić môže na ihrisku zaujať pozíciu Sergia Busquetsa ako v rozostavení 4-4-2, tak aj 4-3-3. Doteraz žiadny z posledných trénerov Barcelony nedokázal nájsť vhodného súpera pre Španiela. Z tohto dôvodu hrá Busquets vždy, ak je trénerovi k dispozícii.

Pjanića rovnako charakterizuje aj výborná technika a presnosť prihrávok. Mundo Deportivo ho z toho pohľadu porovnáva s Xavim Hernándezom. Bosniak je inteligentným záložníkom s chladnou hlavou, ktorý sa nedopúšťa chýb ani pri ostrom presingu zo strany súpera. Vďaka tomu môže pôsobiť aj na pozícii Frenkieho de Jonga, ktorý by sa vďaka tomu mohol presunúť na post, ktorý najviac preferuje. Pjanićovi by neprekážalo pôsobenie ani v priestore hlbšie, tak ako počas obdobia, kedy hrával za AS Rím.

Leo Messi by zároveň získal rivala z hľadiska zahrávania štandardných situácií a predovšetkým priamych kopov. Bosniak dokáže z priamych kopov strieľať góly alebo presne centrovať do pokutového územia. Mundo Deportivo v každom prípade uvádza, že záložník v poslednom čase v tomto hernom elemente zaznamenal pokles formy. Medzi jeho prednosti na druhej strane patria strely spoza šestnástky. V Barcelone sa o takúto streľbu okrem Messiho pokúša už len Ivan Rakitić.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-07-04 12:53:46
To je u nás také typické ... z SDZ Frenkieho spravíme SOZ a Pjanica ktorý je tvorivejší spravíme viac defenzívne ladeného záložníka. A potom čuduj sa svete že budeme "TRPIEŤ" každý zápas v takomto zložení. Ach :/
tunno Premium
2020-07-04 13:30:46
Mundo je Bartova propaganda.