Nedávno sme informovali o tom, že premiéra nových dresov FC Barcelona sa oneskorí z dôvodu výrobnej chyby, kvôli ktorej musela firma NIKE stiahnuť z predaja celú kolekciu dresov. Mundo Deportivo dnes píše, že vedenie Barcelony sa na firmu veľmi hnevá, pretože táto chyba bude znamenať ďalšiu veľkú stratu.

Barcelona ponúka dvojicu druhov dresov: Vapor Match a Stadium. Prvý typ dresu nevykázal žiadne chyby, ale ten druhý počas prania púšťa farbu a to isté sa deje aj počas potenia. Z tohto dôvodu sa dres nemôže predávať. Mundo Deportivo píše, že Josep Maria Bartomeu, Oriol Tomas a Joan Carles Raventos už adresovali svoje sťažnosti spoločnosti NIKE. Barcelona sa domáha, aby firma pokryla veľké straty klubu z dôvodu jej pochybenia. Dresy mali byť v predaji už teraz, pretože práve počas letných mesiacov sú predaje najvyššie. Klub okrem toho nutne potrebuje navýšiť zdroje príjmov z dôvodu predchádzajúceho výpadku kvôli pandémii koronavírusu.

Denník informuje, že prezident FC Barcelona zároveň požiadala o odhad výšky straty, ktorú firma NIKE spôsobila, aby bolo jasné, koľko klub bude vymáhať. Katalánci si uvedomujú, že chyby sa stávajú, ale pokiaľ NIKE nebude súhlasiť s náhradou škody, Barcelona sa obráti na súd. Vzťahy medzi Barcelonou a NIKE sú relatívne dobré a v roku 2018 predĺžili spoluprácu až do roku 2028. Zatiaľ stále nie je jasné, kedy sa dresy vôbec dostanú do predaja, ale je celkom možné, že pôjde o záležitosť niekoľkých mesiacov. Zároveň je potrebné preveriť, či sa podobný problém netýka aj druhej a tretej sady dresov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-07-05 15:12:00
Xavi predlžil zmluvu na dalšiu sezonu OFICIALNE !!!
2020-07-05 17:24:54
Chci se zeptat jaktoze ve ŠPANĚLSKU vláda sere na fotbalové kluby??? To jako nemůžou klubům poskytnout finanční prostředky aby se netopili ve srac kach????
Stejně je to celé vina ŠPANĚLSKÉ Vlády když 8.3. povolila demonstrace a pochody feministek na Mezinárodní den Žen. V té době už v Italii přibývalo nakažení po tisicech a mrtvý po stovkách, bylo jasné že ty demonstrace to jen rozšíří!