Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Mutácia tridente" - nasadenie Messiho na pozíciu mediapunta dalo útoku Barcelony nový rozmer. Griezmann je nebezpečnejší a krídla sú voľné pre krajných obrancov. Saras - jeden z našich. Jasikevičius sa vracia domov, pretože "už na to bol čas" a žmurkol na Pau Gasola. Audit oslobodil klub spod obvinení. Nedošlo k pochybnému riadeniu a vyplatená bola trhová cena. Koniec trpezlivosti so systémom VAR. Javier Tebas priznal, že systém "nemal v nedeľu najlepší deň."

"Stačilo" - španielsky futbal sa búri proti pomoci, ktorú dostáva Real od VAR po obnovení súťaže. Barcelona je pobúrená neustálymi chybami rozhodcov a oznámila, že bude brániť svoje práva. Mužstvo Zidana profitovalo z chýb rozhodcov v siedmich odohraných zápasoch, čo znamená, že môže vyhrať titul. Javier Tebas kritizoval telefonát Florentina Péreza prezidentovi federácie s cieľom vytvorenia tlaku v súvislosti so systémom VAR. "Prišiel čas na podpísanie zmluvy s Barcelonou" - nový tréner basketbalistov ubezpečil, že "mužstvo je dobré, ale zlepšíme ho". Interný audit poprel, že Barcelona si najala firmu, aby kohokoľvek diskreditovala. Klub priznal, že práca I3 Ventures nebola odvedená úplne, ale nedošlo k žiadnej korupcii.

"Som veľmi náročný, tlak príde zvnútra" - Jasikevičius novým trénerom Barcelony, očakávania od neho sú vysoké. Tréner prispôsobí svoj štýl dostupným hráčom a sľubuje víťazný projekt. Audit oslobodil Barcelonu od obvinení z korupcie, vedomej diskreditácie, ale nehovorí o tom, že transakcie boli kryté. Po obnovení súťaže boli prepustení už štyria tréneri. Quim Fontane: "Kanoistika je šport, ktorý má malý vplyv na životné prostredie." Carles Puyol: "Piqué je jednou z najdôležitejších osôb v mojom živote, na trávniku, ale predovšetkým mimo neho". Girona odohrala dobrý prvý polčas, ale potom vyhasla, remizovala a má nižšie šance na bezprostredný postup do Primera Division.

"Je to hnev a žiarlivosť" - Real vybuchol po slovách Bartomeua, že VAR favorizuje Los Blancos. Hovoria Barcelony uviedol: "profitoval len jeden klub". Simeone: "VAR je spravodlivejší. Pokiaľ Realu odpískajú viac pokutových kopov, tak preto, lebo viac útočí". Ocampos - útočník aj brankár... Alonso a Renault sú bližšie k dohode. Jasikevičius: "Hodil by sa nám Pau".

"Líder s VAR aj bez neho" - Barcelona podporila kritiku Bartomeua: "Je potrebné získať rovnováhu". Real pripomenul 2 pokutové kopy na Varanea, ktoré neboli odpískané na Camp Nou. Los Blancos by bez rozhodnutí od VAR nemali 4-bodový náskok. Atlético si chce zabezpečiť miesto v Lige Majstrov bez Diega Costu a Joãa Felixa. Portugalčan utrpel štvrté zranenie v tejto sezóne. Celta sa matematicky zachráni v Primera, ak vyhrá. Real musí hrať v Manchestri. City a Barcelona presvedčili UEFA, aby sa odvety hrali na ich štadiónoch.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-07-07 10:15:37
Aj podla madridskej Marcy:
LaLiga president Javier Tebas believes that Florentino Perez has had an effect on the way VAR is used in Spain. Luis Rubiales admitted that the Real Madrid president had called him to complain about the new technology last January.

Ked dvaja najvyssi ludia v spanielskom futbale su presvedceni o tom ze Perez ovplyvnuje VAR preco sa to este neriesi? Ake dalsie dokazy treba? Niekto si mysli ze pezer je taky hlupy ako Kocner ze za sebou necha prikazy priamo rozhodcom? Kazdy rozhodca ktory pomoze realu by mal dostat zakaz na pol ezony, potom by sa tie promadridske svine spamatali
2020-07-07 17:54:52
nie je to už detinské neustále nariekať, že Realu pomáhajú rozhodcovia ??? nie raz pomohli Barcelone, tak prečo sa tu neustále sťažujete, kebyže viete dávať o gol najviac, tak by ste sa nemuseli neustále sťažovať.