Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Na život a na smrť" - na Camp Nou sa dnes odohrá derby s vysokým napätím, pretože obe mužstvá hrajú o všetko. Barcelona musí vyhrať, aby naďalej ašpirovala na titul a Espanyol, aby nevypadol z La Ligy. Bartomeu: "Je jasné, že neexistovala žiadna korupcia." Prezident ubezpečil, že audit preukázal, že "klub nezaplatil, aby očierňoval kohokoľvek". 19 kôl bez toho, aby bol proti Realu Madrid odpískaný pokutový kop. Gól Moratu v prvej minúte nestačil. Alonso je krok od podpísania trojročnej zmluvy s Renaultom. Rekordný kontrakt Mahomesa: 445 miliónov eur.

Sport píše, že Barcelona hľadá ďalšiu obeť, aby mohla naďalej bojovať o titul a dnes môže Espanyol matematicky poslať do Segunda Division. Blaugranas chcú ukázať peknú hru v historickom zápase vzhľadom na dramatickú situáciu súpera. Setién: "Dúfam, že získame titul". Bartomeu: "Messi zostane v Barcelone". Prezident ubezpečil, že Leo ukončí kariéru v klube, už pod vedením iného prezidenta. Santos prehral súdny proces v prípade Neymara. Barcelona predĺžila zmluvy s Kuričem a Oriolom. Alonso môže podpísať zmluvu s Renaultom.

"Derby frustrácie" - obe mužstvá sú vzdialené od svojich cieľov a dnešný zápas môže predĺžiť utópiu Barcelony alebo potvrdiť vypadnutie Espanyolu. Setién: "Tlač venuje pozornosť len výsledkom, ale veľa vecí sme urobili dobre." Rufete: "Je to derby a musíme dohrať sezónu tak ako si to zaslúži klub, jeho história a fanúšikova". Cítim sa pokojný a silný - audit nepotvrdil obvinenia z korupcie v klube. Bartomeu potvrdil zotrvanie Setiéna, je pokojný aj v otázke predĺženia Messiho zmluvy a zdôraznil, že VAR sa nepoužíva dobre. Jordi Morales: "Chýba mi titul majstra paraolympiády". Španielska vláda vylúčila investíciu do Formuly 1 z dôvodu pandémie koronavírusu. Pierre Oriolo a Kurič zostávajú v Barcelone. Podpísali zmluvy do roku 2024 resp. 2023 a Veselý môže pokračovať v kariére vo Fenerbahçe. Pau Ribas hovorí, že sa už veľmi dlho chcel vrátiť do Joventutu.

"Veľký letný prestup" - Alonso sa vracia do Renaultu! Astúrčan sa vráti do Formuly 1 po dvoch rokoch. Dnes o 13:00 bude oficiálne zverejnené, že podpíše zmluvu na 3 roky. Čakajú na Real - Mbappé, Camavinga a Havertz nepredĺžili svoje zmluvy s PSG, Rennes a Bayerom a nezaujímajú ich iné ponuky. Bod, ktorý stačí - Celta má blízko k záchrane a Atlético k Lige Majstrov. Derby kontrastov - Espanyol môže dnes vypadnúť.

"Vráti sa mágia" - Renault dnes oznámi získanie Fernanda Alonsa na sezónu 2021. Astúrčan sa vráti tam, kde získal dva tituly majstra sveta. "Setién zostane" - Bartomeu potvrdil pozíciu trénera len deň pred derby, ktoré môžu poslať Espanyol do Segunda. Remíza nestačí ani pre Celtu, ani pre Atlético. Rojiblancos nestačil gól Moratu z 1. minúty. "Zostávajú nám 4 finále" - Zidane žiada hráčov, aby nešpekulovali s výsledkami napriek náskoku.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2020-07-08 10:11:40
Ak postúpi naše béčko do Segunda Division, tak nepríde Espanyol o derby s nami, akurát si ho zahrá o ligu nižšie. Dúfam, že to vyjde a postúpime tam z baráže.
Jhonys Admin
2020-07-08 10:46:07
Marca - body, který Celtě a Atléticu stačí. AS - remíza nestačí :D :D / anyway na Alonsa jsem zvědavý - jen jestli ale na něho nejsou kladena až příliš velká očekávání - že najednou vytrhne Renault z té jejich letargie...