Barcelona nedávno potvrdila prestup Miraleman Pjanića na miesto Arthura Mela, ale nie je to jediný záložník, o ktorého majú Blaugranas počas tohto leta záujem. L'Equipe píše, že Barcelona pozorne sledujú situáciu Tanguya Ndombeleho.

Katalánci prečesávajú prestupový trh v snahe nájsť ďalšie posily do zálohy prvého mužstva, hoci majú v kádri Riquiho Puiga a čoskoro príde aj Miralem Pjanić. Barcelona sleduje predovšetkým Ndombeleho a to už veľmi dlho. 23-ročný stredopoliar by na Camp Nou mohol zohrávať podobnú úlohu ako Arturo Vidal či predtým Paulinho. Všetci spomenutí hráči vynikajú fyzickou pripravenosťou a podporujú spoluhráčov od jedného pokutového územia k tomu druhému.

L'Equipe tvrdí, že Barcelona sleduje Ndombeleho najmä kvôli komplikovanej situácii, v akej sa v Tottenhame ocitol. Navyše, táto situácia sa vôbec nezlepšuje. Francúz nie je prvou voľbou Josého Mourinha a podľa médií táto dvojica medzi sebou nemá najlepšie vzťahy. V troch zápasoch Premier League po obnovení sezóny strávil na ihrisku len 19 minút. Od príchodu Mourinha to Tottenhamu sa mladík objavil v základnej zostave len v piatich prípadoch.

Francúzsky časopis ďalej informuje, že Barcelona udržiava kontakty s prostredím hráča, aby mala aktuálne informácie o jeho situácii v anglickom klube. Katalánci však zatiaľ nepredložili žiadnu ponuku. V každom prípade je tento transfer pre Kataláncov veľkou výzvou, pretože Tottenham za neho zaplatil 60 miliónov eur. Blaugranas by preto museli prísť s veľmi lukratívnou ponukou, aby Spurs presvedčili k predaju. O hráča má pritom záujem aj PSG, predovšetkým tréner Thomas Tuchel, no s tým nesúhlasí športový riaditeľ Leonardo, ktorý má o 23-ročnom hráčovi pochybnosti.

zdroj: L'Equipe, Mundo Deportivo
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
tunno Premium
2020-07-08 12:51:46
Nie diki
Marian Premium
2020-07-08 13:04:40
Zbytočné kupovať kohokoľvek do zálohy, tam je plno. Ani zadarmo si nemôžeme dovoliť hráča do zálohy, lebo by bral plat a v podstate by nebol využitý popri Busquetsovi, Robertovi,Puigovi,Rakitičovi,Vidalovi, Coutinhovi, Oriolovi Busquetsovi, Pedrim a neviem kým ešte. Naopak musíme predať, dať na hosťovanie alebo darovať aspoň 2-3 záložníkov, aby sme znížili náklady na platy hráčov.