Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Kráľ Arturo" - strela Čiľana rozhodla o výsledku agonického zápasu a umožnila Barcelone naďalej bojovať o titul. Zverenci Setiéna hrali s postupom času čoraz horšie a zápas ukončili v defenzíve. Mateu nevidel jasný faul na Piquého a penaltu neodpískal. Sainz sa zlepšil a vyštartuje z tretieho miesta, je to historická pozícia, najlepšia v Mclarene za posledných 6 rokov. Diego Costa rozhodol o výhre Atlética po dvoch anulovaných góloch. Bale'ovi je všetko jedno. Hráč Realu si v zápase s Alavésom rúškom zakryl oči. Fuenlabrada odložila postup Cadizu.

"Nevzdávajú sa!" - Barcelona zdolala Real Valladolid vďaka gólu Artura Vidala. Dominovala v prvom polčase a v druhej vydržala, keď sa ubránila tlaku súpera. Lautaro má hodnotu 90 miliónov eur. Ansu Fati trénoval s Barcelonou B a pripravuje sa na play-off. Sainz odštartuje z tretieho miesta v štajerskej GP!

L'Esportiu píše, že Barcelona ukončila zápas opäť vyčerpaná, ale ubránila výsledok a udržala si nádej na zisk ligového titulu. Profesionáli až do konca - Espanyol má istý zostup, ale vyžaduje sa od neho súperenie. Zomrel legendárny Jack Charlton, majster sveta z roku 1966. Girona chce zvíťaziť nad Lugo, aby si posilnila miesto znamenajúce postup. Haniel Langaro doplnil prvý líniu Barcelony. Javi Rodríguez: "Chceme ašpirovať na tri tituly, budeme bojovať." Hamilton a Verstappen v prvom rade na štajerskej GP.

"Real Modrić" - Chorvát bol rozhodujúcim hráčom, aby sa Real dostal na prvé miesto. Záložník je vo forme, aby opätovne zohrával kľúčovú úlohu po obnovení súťaže. Zidane verí v jeho talent, Modrića poslal na trávnik od prvej minúty v 6. z posledných 8. zápasoch. Sainz odštartuje z tretieho miesta na štajerskej GP, po lekcii na mokrej trati. Diego Costa zabezpečil Atléticu účasť v Lige Majstrov. Barcelona vydržala, ale v zápase s Valladolidom sa nevedela dočkať konca. O výsledku rozhodol gól Vidala a ruky Ter Stegena.

Na titulke AS sa ocitol Thibaut Courtois. Denník píše, že Real má titul na dosah práve vďaka brankárovi, pretože Belgičan neinkasoval v 18. zápasoch. Posledným brankárom Realu, ktorý získal Trofeo Zamora, bol Casillas v sezóne 2007/2008. Vidal udržal Barcelonu v hre. Gól Čiľana poslal Barcelonu len bod za Real. Costa zabezpečil Atléticu miestenku v Lige Majstrov. Rojiblancos hrali v desiatich vyše 40 minút po vylúčení Hermosa. Fernando Torres je hviezda. Pózoval s pohárom majstra sveta pri príležitosti 10. výročia. Sainz zažiaril v daždi. Španiel obsadil v kvalifikácii tretie miesto, je to jeho doteraz najlepší výsledok.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-07-12 09:53:08
super, pochvala redakci
Marian Premium
2020-07-12 11:50:56
Mundo deportivo: Mateu nevidel jasný faul na Piquého a penaltu neodpískal.
Problém je dvojitý meter. Ak by hráč mal biely dres, VAR by stiahol Lahoza k obrazovke, aby prehodnotil svoj názor a zvážil odpískanie penalty. Takýchto pridržaní je vo vápne pri zahrávaní rohu 6-10 súčasne , ktorý faul by potom mal byť ten hlavný, ktorý by sa mal odpískať? Napríklad pridržanie hráča, ktorý hlavičkuje, aby dal gól. Ale musí mať biely dres...