FC Barcelona nedávno informovala, že stiahla z predaja dresy na sezónu 2020/2021 z dôvodu výrobnej chyby. Vedenie klubu však bolo zaskočené tým, že firma NIKE v niektorých obchodoch spustila predaj týchto dresov bez jeho vedomia. Najdrahšia verzia dresu Vapor Match je v každom prípade v poriadku a je dostupná v predaji.

Barcelona stiahla z predaja lacnejšiu verziu domáceho dresu Stadium na sezónu 2020/2021 z dôvodu výrobnej chyby. Dres totiž púšťal farbu pri praní resp. aj pri používaní ak sa človek spotil. NIKE požiadala o vrátanie produktu a spustenie predaja sa oneskorí. Predtým sa plánovalo, že dresy budú v zápasoch prvýkrát použité v derby s Espanyolom na Camp Nou. Mundo Deportivo dodáva, že Barcelona v súčasnosti spravuje 6 oficiálnych obchodov, v ktorých nie je dostupná ani jedna verzia nového dresu. Verzia Stadium sa pritom na pultoch obchodov môže objaviť až v septembri a Vapor Match by mal byť v predaji aj v obchodoch pod hlavičkou Barcelony už v utorok.


Viac k téme

Nike má problém s novými barcelonskými dresy
Barcelona kvôli chybe NIKE príde až o 25 miliónov eur

Klub zároveň požaduje od NIKE náhradu škody, ktorá sa môže pohybovať v rozmedzí od 15 do 25 miliónov eur. Je možné, že celá záležitosť skončí na súde. Barcelona je nahnevaná na NIKE, že časť produktov sa dostala do predaja bez jej vedomia a práve kvôli tomu nemohla oficiálne predstaviť dresy. Zdá sa však, že dresy si v Barcelone v niektorých obchodoch môžete predsa len zakúpiť, čo je vidieť aj na fotografii nižšie. Médiá okrem toho informujú, že kúpiť je možné aj predzápasové dresy, ktoré taktiež neboli oficiálne predstavené.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
Revive Premium
2020-07-13 10:41:54
A predať Arthura bez vedomia trénera je v poriadku. Ale dresy vyzerajú fajn.
2020-07-13 12:33:05
Ozaj sa im musí všetko rúcať?