Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom s Osasunou. Setiéna už unavujú otázky týkajúce sa prehraného titulu v La Lige a ohľadom jeho budúcnosti.

[Marc Brau, Barça TV] Situácia v La Lige sa po výhre Realu Madrid nad Granadou pre vás skomplikovala. Aký zápas očakávaš zajtra s Osasunou, ktorá má istotu zotrvania v súťaži a určite nemá čo stratiť?

"Pokúsime sa udržať naše maximálne požiadavky a vyhrať. Urobíme to isté, čo v predchádzajúcom zápase. Našou povinnosťou je dať zo seba všetko a pokúsiť sa získať tri body. Čelíme dobrému mužstvu, ktoré odohralo skvelú sezónu a naplnilo svoje ciele."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Súhlasíš s Luisom Suarezom, ktorý je názoru, že La Liga je stratená, hovorí o sebakritike a dodal, že Barcelona prišla o ligový titul z vlastnej viny?

"Je to jeho názor. Liga ešte nie je stratená, pretože stať sa môže všetko, ale určite to bude náročné. Real by musel remizovať a prehrať a doteraz všetko vyhrával, čo je viac jeho zásluha, než naša vina. My sme zaznamenali tri remízy a teraz máme stratu. Je jasné, že súper je pred nami a určite hral lepšie. Zostávajú mu ešte dva zápasy a môže vyhrať, ale tiež sa môže stať niečo, sa vo futbale udialo neraz. Budeme bojovať o konca."

[Marta Ramon, RAC1] Ako sa cíti Messi z kondičného pohľadu po tom, čo od obnovenia sezóny odohral všetky minúty? Potrebuje oddych?

"Viacerí hráči potrebujú oddych, pretože všetci trochu stratili iskru. Už sme o tom hovorili neraz."

[Adria Albets, Cadena SER] Ak Real získa titul, uznáš, že si tým, kto je za to najviac zodpovedný?

"Som súčasťou celku. Beriem na seba časť zodpovednosti, ale nie celú. Je jasné, že vina sa vždy hádže na trénera. Nemám pocit, aby som všetko robil až tak zle, remizovali sme tri zápasy. Viac by som zdôraznil zásluhy Realu, ktorý vyhral všetko."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Sťažoval si sa na únavu hráčov a že máte veľmi úzky káder. Myslíš si, že ak by si mal viac hráčov, mali by ste vyššie šance na zisk titulu?

"Nepovedal som, že hráči sú veľmi unavení, len to, že v poslednom zápase nám chýbalo trochu sviežosti. Vy ste vydedukovali, že mužstvo je vyčerpané, ale tak to nie je. Darí sa mu celkom dobre a vždy je potrebné brať do úvahy, že súper hrá tiež. Real Valladolid či Osasuna výrazne rotovali zostavou a je pravda, že my sme nemohli. Na sedem zápasov sme prišli o hráča, ktorý mal najviac energie. Na tejto pozícii sme chceli silno rotovať."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Frenkie de Jong bol povolaný na zápas. Ako sa cíti a bude môcť hrať?

"Áno, určite môže hrať. Trénoval, išlo mu to dobre a je v dobrej dispozícii. Na svoj problém už prakticky zabudol. Zajtra uvidíme, či bude hrať od začiatku alebo naskočí neskôr."

[Helena Condis, Cadena COPE] Umožňujú interné pravidlá to, aby hráči mohli robiť šport ako wakesurfing, čo naposledy urobil Piqué?

"Nečítal som tie pravidlá úplne, ale zdá sa mi, že tam nič také nebolo."

[Francesc Latorre, TV3] Ak berieme do úvahy len športové aspekty a hru, myslíš si, že Real bol po obnovení súťaže lepší ako vy? Ak áno, tak v čom konkrétne?

"Nebudem hodnotiť formu Realu. Miestami sme hrali dosť dobre a miestami sme to mali ťažšie. S niektorými vecami nie som úplne spokojný, mohli sme si poradiť lepšie a byť efektívnejší, aby sme hrali pokojnejšie. Napríklad naposledy, ak by sme využili jednu z mnohých príležitostí, mohli sme zahrať v druhom polčase pokojnejšie. Niektoré veci sme zlepšili, ale chýba nám vyrovnanosť."

[TVE] Čo si myslíš o tom, že Bartomeu v jednom rozhovore na 100% ubezpečil, že trénerom budeš len do konca Ligy Majstrov.

"Je prezidentom, čo ja môžem k tomu povedať."

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Chcel by som sa spýtať na dynamiku v zápasoch na ihriskách súperov. Ako veľmi vám uškodila strata bodov na výjazdoch počas celej sezóny?

"Hovorím len o období, počas ktorého som pracoval ja, ale myslím si, že mnoho zápasov doma či na výjazde bolo podobných. Možnože príčinou bolo to, že sme nevyužili dobré momenty a nedokázali sme sa vyhnúť tomu, že sme počas horších momentov trpeli. Tieto momenty sa môžu prihodiť každému. Vo Vigu sme viedli 2:1 a hoci sme mohli aj viac, súper po ojedinelej akcii strelil gól a vyrovnal. Jediným zápasom, ktorý bol naozaj vyrovnaný a v ktorom bola remíza spravodlivá, bol ten s Atléticom."

[Ivan San Antonio, Sport] Či na stretnutiach, na ktorých sa plánuje budúca sezóna, môžeš prijímať rozhodnutia alebo len vyjadriť svoj názor?

"Komentujem, hovorím o svojich pocitoch a oni hovoria o svojich. Snažíme sa dospieť k dohode, aby prijímanie rozhodnutí boli podporené aj vedením a riaditeľstvom."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Vidíš sa v budúcej sezóne na poste trénera Barcelony?

"Samozrejme, že áno. Tieto situácie som zažil už aj predtým. Niekedy sa nepodarí dosiahnuť cieľ, ale práca bola odvedená. Oceniť je potrebné aj to, nielen výsledok. Práca môže byť dobrá alebo nie. Chcel by som, aby to bolo vyhodnotené."

[Jordi Blanco, ESPN] Pred chvíľou si povedal, že niektoré mužstvá rotovali viac ako vy a kvôli tomu ste mohli byť unavení v niektorých zápasoch.

"Hovoril som len o poslednom zápase, nie o iných. Potom musím opravovať to, čo som nepovedal."

V takomto prípade by si doprial viac času hráčom ako Braithwaite, Collado alebo Monchu.

"Určite áno. Rozhodnutia sa prijímajú ľahko, keď je už po všetkom. Zvyčajne sa však musím rozhodnúť skôr. Keď som to robil, myslel som si, že sú dobré."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Hovorí sa, že Leo Messi nie v streleckej forme, hoci je najlepším strelcom ligy a k tomu prekonal Xaviho rekord v počte asistencií. Nastavujú mu latku čoraz vyššie? Je Leo len otrokom svojich predchádzajúcich úspechov? Ako sa cíti v koncovke sezóny?

"Dobre. Je pravda, že niektoré štatistiky má horšie, než predtým, ale všetci vieme, kto je Messi. Ak nestrieľa góly, tak asistuje. Jeho úroveň je mimozemská. Všetko, čo môžem povedať, už bolo povedané."

[Max Cardenas, ESPN] Ako hodnotíš štatistiky Artura Vidala, ktorý má na konte 8 gólov a 35% jeho striel skončí v bránke?

"Už sme o ňom hovorili. Myslím, že odohral vyše 50% minút, aspoň počas môjho pôsobenia. Je to hráč, ktorý prináša veľa pozitívnej energie a ktorý si vie veľmi dobre poradiť. Strelil 8 gólov, ohrozuje súperov, pracuje a ukazuje svoju kvalitu. Je nepochybne dôležitý."

[La Gazzetta dello Sport] Arthur sa vrátil do nominácie. Môže v tejto čudnej situácii zahrať?

"Trénuje a bude mať šancu, pokiaľ príde takáto potreba."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2020-07-15 17:45:41
No nazdar
2020-07-15 18:01:48
Chudák... Z hovna bič neuplete.