Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu po prehre s Osasunou na Camp Nou. Katalánci prehrali 1:2, kým Real Madrid zvíťazil v domácom súboji nad Villarrealom a ovládol tento ročník španielskej Primera Division.

Pocity

"Cítim smútok aj zlosť. Je to veľmi nespravodlivá prehra. Nejde mi o La Ligu, pretože sme stratili body, ktoré by nám neumožnili držať krok s rivalom. Neočakával som, že nejaké mužstvo môže vyhrať všetky zápasy a Real to robí. Dnešný výsledok je prehnaný. Tento zápas bol súhrnom zápasov, počas ktorých sme to mali ťažké so strelením gólu. Zatlačili sme súpera do defenzívy, ale boli sme vystavení protiútokom."

Liga Majstrov

"Dúfam, že budem viesť mužstvo v tejto súťaži, ale neviem, či to tak bude. Súhlasím s Messim v istých veciach. Musíme byť sebakritickí."

Messiho varovanie pred Neapolom

"Pokiaľ naďalej budeme takto hrať... Dnes mali 10 rohových kopov. Ak by sme premenili hoci len jeden, neprehrali by sme. Ak by sme neurobili chyby, neprehrali by sme. Musíme byť voči sebe kritickí. Sú veci, ktoré by sme mali robiť lepšie, ale v niektorých aspektoch sme boli dobrí. Frustrácia plynie z toho, že sme prehrali ligu. Teraz máme trochu času na odpočinok a som presvedčený, že hráči si vyčistia hlavy. Musia to urobiť, aby sme boli schopní konkurovať v Lige Majstrov."

Riqui Puig a Ansu Fati v play-off Barcelony B

"Chcel by som, aby tak bolo za iných okolností, ale teraz to nie je možné. Máme množstvo absencií na posledný zápas La Ligy a na Ligu Majstrov. Bez nich by sme v nedeľu mali len základnú jedenástku bez dostatočného množstva hráčov na striedania."

Sebakritika

"Som za to zodpovedný. Mám však túžbu a nádej. Som presvedčený, že sa nám podarí zmeniť a mužstvo bude vyzerať inak. K súpereniu v Lige Majstrov pristúpime s novou mentalitou. Minimálne to môžem kontrolovať, zvyšok je mimo môj dosah."

Pedri

"Nie je to vhodný moment na diskusiu o jeho situácii. Keď sa všetko skončí, preanalyzujeme možnosti."

Obviňovanie sa

"Z nášho pohľadu je jasné, že existujú veci, ktoré sme neboli schopní dosiahnuť. Vieme, že v niektorých dôležitých aspektoch sme zlyhali."

Real Madrid

"Vyhral všetky zápasy, 10 z 10. My sme strácali body. Často to bolo zaslúžené, ako napríklad remíza s Atléticom. Nemali sme dostatok šťastia. Na rozdiel od nášho súpera. Také sú fakty."

Messiho slová na tému vôle a intenzity

"Nebudem to posudzovať, neviem ako sa meria intenzita. Som spokojný s našou hrou. Pokúšali sme sa zmeniť rôzne veci, ale nepomohlo nám to vyhrávať zápasy. Myslím si, že sme to skúšali, pracovali sme, ale nepodarilo sa. Nič viac. Taký je šport, niekedy veci nevychádzajú tak, ako by sme chceli."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

15 komentáre
2020-07-17 00:45:04
Barcelona je v najhorsej krize za poslednych 10 rokov a aj tak by mala rovnako bodov ako prvy penal vardrid nebyt podvodnemu zisku bodov penalu so sociedadom, bilbaom a v dnesnom zapase.

To je zrkadlo ubohosti madridu. Ani pocas krizy barcelony nemaju na to vyhrat ligu cisto
2020-07-17 00:45:16
" som spokojný s našou hrou "
Čo fajčil trávu ? Také zboží aj ja chcem