Katalánsky denník Mundo Deportivo informoval, že FC Barcelona chce predať Martína Braithwaitea a zisk z transferu použiť na nákup nového hráča.

Mundo Deportivo píše, že všetko poukazuje na to, že dobrodružstvo Dána na Camp Nou sa čoskoro skončí. Katalánci ho kúpili len 19. februára tohto roku z Leganés za 18 miliónov eur, keď vyplatili jeho odstupnú klauzulu, aby posilnili útok mužstva vzhľadom na zranenia Dembélého a Suareza. V istom momente sa zdalo, že Barcelona kúpi Ángela Rodrígueza z Getafe, no športové riaditeľstvo sa nakoniec rozhodlo pre Braithwaitea, pričom pri rozhodovaní zavážil aj možný zisk z ďalšieho predaja útočníka. Braithwaite podpísal zmluvu na 4,5 roka s odstupnou klauzulou vo výške 300 miliónov eur.

Dán však nemohol a ani nebude môcť pomôcť mužstvu v tohtoročnej Lige Majstrov, keďže bol zaregistrovaný len pre La Ligu. Sústredil sa tak na výkony v Primera Division, kde odohral 11. z 14 zápasov, no len v štyroch prípadoch sa dostal do základnej zostavy (Real Sociedad, Mallorca, Sevilla, Osasuna). Braithwaite strávil na ihrisku 403 z 1260. možných minút a strelil jeden gól v zápase s Mallorcou. Na druhej strane zanechal dobrý dojem zo svojej hry v iných zápasoch. Mundo Deportivo zdôrazňuje, že uvedené štatistiky sú hlavou príčinou toho, prečo sa Blaugranas rozhodli hráča predať. Druhým dôvodom je snaha klubu o kúpu Lautara Martíneza.

Katalánsky denník ďalej uvádza, že Barcelona chce zdroje z predaja Braithwaitea použiť na nákup nového hráča. V hľadaní nového klubu pre útočníka bude aktívny ako jeho agent, tak aj Barcelona. V súčasnosti však v klube nemajú na stole žiadnu ponuku. Prestupové obdobie sa však uzavrie až 5. októbra. Ak sa dovtedy nenájde vhodná ponuka, klub zváži poslať Braithwaitea aj na hosťovanie. V krajnom prípade by mohol zostať na Camp Nou, hoci práve tejto možnosti sa Barcelona chce vyhnúť.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2020-07-21 10:36:48
Klasika, Barto s.r.o., kupa predaj :DDDD kolky uz je to pripad?
2020-07-21 10:39:24
Predať ho bude najlepšie riešenie ak sa kúpi Lautaro. Veľa by si potom na hrote nezahral a na krídle by mal stále konkurenciu Messi, Trincao, Fati, Griezmann, Dembele. Potrebujeme peniaze a radšej nech sa predá Braithwaite ako napr. Todibo, ktorého nám aj treba.