Martin Braithwaite je presvedčený o tom, že má všetko preto, aby bol na Camp Nou úspešný a je rozhodnutý pokračovať v napĺňaní svojho sna v drese Blaugranas. Klub má iné plány.

Realitou bohužiaľ je, že Barcelona pre Dána nemá miesto v kádri do nasledujúcej sezóny. Vedenie klubu plánuje s hráčom stretnutie, na ktorom ho poinformuje o svojich ďalších plánoch. Keď sa Blaugranas rozhodli kúpiť Braithwaitea, išlo o núdzový krok vzhľadom na nedostatočný počet ofenzívnych hráčov v prvom tíme. Zranil sa Luis Suarez a Dembélé bol po operácii mimo hru na niekoľko mesiacov.

Katalánci sa tak mimo prestupové obdobie rozhodli s povolením od La Ligy kúpiť Braithwaitea z Leganés, za ktorého vyplatili odstupnú klauzulu vo výške 18 miliónov eur. Zmluvu však dostal na 4 a pol roka - niektorí si to vysvetlili tak, že Barcelona si hráča chcela ponechať, iný názor hovoril o tom, že Barcelona chce na predaji hráča už po sezóne zarobiť.

Koronavírus

Braithwaite nebude na prerušenie sezóny z dôvodu koronavírusu spomínať v dobrom, nakoľko počas tejto prestávky sa stihol zotaviť Luis Suarez. Pred pandémiou hral Braithwaite dobre, no po obnovení sezóny sa kvôli návratu Suareza dostával na trávniky len sporadicky. Výsledkom teda bolo, že ho Setién odstavil na vedľajšiu koľaj a v hierarchii útočníkov sa pred neho dostal dokonca aj Ansu Fati.

Barcelona v prípade Braithwatea potrebuje prijať rozhodnutie. Útočník chce zostať v mužstve a pokúsiť sa o to, aby bol v drese Blaugranas úspešný. Ak sa klubu podarí kúpiť Lautara Martíneza, je veľmi nepravdepodobné, že sa na trávnik vôbec dostane. Zdá sa, že dobrodružstvo Martína Braithwaitea na Camp Nou bude veľmi krátke.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2020-07-23 14:17:26
Každý tu chce len ostať a nikomu sa nechce preč! To sme ale dopadli. Je nám to ľúto Martin, ale ak nad tým rozumne porozmýšľaš, tak už teraz tam nemáš miesto, tak ako to bude vyzerať, keď sa ešte uzdraví Dembo, príde Trincao a možno aj Lautaro. Si predurčený k predaju! Nemal si sa kupovať rovnako ako Neto!
2020-07-23 16:19:36
Kdyby Suárez a Griezmann odešli, tak jsme okamžitě z brindy venku. Ušetřeno X milionu za platy + za Griezmanna by něco padlo v přestupu.
Suárez, ten ať prostě jen odejde, je neskutečné kolik jim teče peněz a nedosahují výkonnosti.