Anglická liga uzavrela sezónu 2019/2020. Podľa médií to znamená, že kluby sa môžu vrhnúť na prestupový trh a viac sa venovať téme prestupov. A s tým súvisí oj odchod Philippeho Coutinha do Premier League.

Kia Koorabchian, agent Philippeho Coutinha v posledných týždňoch pracoval na prestupe svojho klienta do anglickej najvyššej futbalovej súťaže. Kontaktoval kluby, ktoré by mali záujem a niekoľko sa ich našlo aj napriek zložitej ekonomickej situácii spôsobenej pandémiou koronavírusu. FC Barcelona si je vedomá faktu, že za Brazílčana nikto nezaplatí astronomickú čiastku a zároveň je zrejmé, že do prestupu bude začlenený aj nejaký ďalší hráč.

Manchester United, Manchester City aj Chelsea odmietli možnosť získať hráča do svojich radov. Záujem však prejavili Tottenham, Leicester, no predovšetkým Arsenal, ktorý má veľký záujem. Coutinho si je na druhej strane vedomý toho, že sa bude musieť uskromniť aj z pohľadu platových požiadaviek. Rokovania s Arsenalom medzičasom napredujú a médiá prinášajú aj nejaké informácie.

Hovorí sa o tom, že Barcelona sa zmierila s tým, že za Coutinha získa Mattea Guendouziho, 21-ročného francúzskeho stredopoliara a navyše doplatok 50 miliónov eur. Guendouzi v tejto sezóne odohral 34 zápasov a jeho súčasná hodnota na prestupovom trhu je približne 40 miliónov eur. Barcelona je v každom prípade naklonená k tomu, aby Arsenal zaplatil za Coutinha 80 miliónov eur, no Arsenal zas verí, že Kataláncov presvedčí k výmene s doplatkom.

Guendouzi pritom prišiel o svoje miesto v zostave Artetu a veľmi rád by začal odznova v nejakom inom klube. Barcelona má záujem a súhlasila by aj s touto možnosťou, ale oveľa viac by jej padlo vhod 80 miliónov eur na účte, keďže potrebuje zdroje na príchod nových posíl.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

10 komentáre
2020-07-27 14:35:43
Tak keby to vyšlo tak arsenal sa bude týždeň neprestajne rehotať..
2020-07-27 14:38:20
tak za Coutinha 50m plus tento hrac ktoreho hadam mozme rovno predat za 30m to nie je vobec zle. Otazka je, ci je realne takato ponuka v hre ak ano, nie je nad cim vahat.