Španielske médiá informujú o ďalších dôvodoch, kvôli ktorým sa Arthur rozhodol nevrátiť do Barcelony. Rozhodnutie Brazílčana súviselo aj s postojom Quiqueho Setiéna. Záložník chce rozviazať zmluvu s klubom a Barcelona na druhej strane plánuje uplatniť disciplinárny postih.

Médiá včera zhodne informovali o tom, že Arthur Melo sa nedostavil na tréning FC Barcelona a nehodlá sa vrátiť do metropoly Katalánska či pripravovať sa s mužstvom na Ligu Majstrov. Dôvodom k tomuto rozhodnutiu malo byť to, že Barcelona do donútila prestúpiť do Juventusu Turín. 23-ročný záložník má pocit, že s ním vedenie Barcelony nezaobchádzalo spravodlivo. Cadena SER pritom tvrdí, že na konečné rozhodnutie Brazílčana mal vplyv aj Quique Setién, ktorý mu ako tréner prvého tímu oznámil, že sa na trávniku neobjaví už ani na minútu. Preto mal Arthur dospieť k záveru, že nemá pre neho najmenší zmysel, aby sa vrátil do tréningov. Brazílčanovi sa nepáčili ani náznaky zo strany Setiéna, že si vymýšľal zdravotné problémy, aby nemusel nastúpiť v zápase s Alavésom. Zdroje z prostredia hráča ďalej uviedli, že Arthur mal dojem, že trénerský štáb dostal od vedenia nariadenie, aby ho viac nenasadzoval do zápasov, pretože ak by náhodou zahral dobre, na osoby, ktoré rozhodli o jeho predaji, by sa zniesla vlna kritiky.

Arthur sa rozhodol, že chce s Barcelonou rozviazať kontrakt a je pripravený vzdať sa platu za predmetné obdobie. Hráč mal o tomto klub informovať. Súčasné rozhovory s Barcelonou vedú jeho otec a brat s podporou právnych poradcov. Médiá tvrdia, že Barcelona sa rozhodla voči hráčovi vyvodiť disciplinárne dôsledky s cieľom jeho potrestania. Sport píše, že Arthurov štrajk výrazne narušil zmluvu medzi La Ligou a Asociáciou španielskych futbalistov. To môže znamenať, že Arthur príde nielen o mesačný plat, ale dostane aj pokutu vo výške percentuálneho podielu z mesačného platu a výška pokuty bude závisieť od závažnosti priestupku. Tlač uvádza, že Barcelona nemá záujem dohodnúť sa na ukončení zmluvy.

Klub má pre Arthurov súčasný postoj iné vysvetlenie a to prináša katalánsky denník Mundo Deportivo. Barcelona tvrdí, že ide o dohodu hráča s Juventusom, aby hral čo najmenej. Marca tieto tvrdenia Mundo Deportivo dementuje a píše, že záložník sa chcel s Barcelonou rozlúčiť na trávniku. V skutočnosti ho však Barcelona po oznámení prestupu úplne odstavila na vedľajšiu koľaj a odvtedy neodohral ani jednu minútu. Miralem Pjanić na druhej strane hráva za Juventus pravidelne. Barcelona sa bráni, že Brazílčan sa na trávnik nedostával zo zdravotných dôvodov a takisto kvôli nedostatočnej motivácii. Nerozumie preto jednostrannému rozhodnutiu hráča, ktorý sa mal ako profesionál správať až do konca pôsobenia na Camp Nou.

zdroj: Cadena SER, Mundo Deportivo, Marca, Sport, COPE
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-07-29 09:16:23
To už jsou hodně spekulace. Klub chtěl, aby nenastoupil, aby neukázal, že hraje dobře. To mi přijde hodně komické, že někdo tohle myslí vážně. Barto je prase, ale stále chce vyhrávat, protože to mu vydělá víc. Každopádně za mě pokuta v pořádku, ma smlouvu a měl by mít hrdost a ukázat profesionalitu. Místo toho trucuje.
2020-07-29 10:56:01
Trucuje ako Dembele v Dortmunde, ale ten je dobry ....