Pred nejakým časom sa veľa hovorilo o tom, že Quique Setién neumožnil Ansu Fatimu a Riquimu Puigovi pomôcť Barcelone B v boji o postup do druhej španielskej ligy. Ako informuje madridský denník AS, v prípade Fatiho to bolo nevyhnutné, pretože klub musí dávať veľký pozor na jeho zdravotný stav.

Barcelona sa v zápase s Neapolom nemôže spoľahnúť na služby Artura Vidala a Sergia Busquetsa, ktorí sú suspendovaní a ani na Martína Braithwaitea, ktorý nie je zaregistrovaný do tejto súťaže. Zabudnúť nemôžeme ani na zranených Antoine Griezmanna, Samuela Umtitiho, Clementa Lengleta a Ousmane Dembélého, hoci je pravdepodobné, že niekomu z menovaných sa podarí zotaviť. Veľkú šancu zahrať si v zápase má Ansu Fati a to pre Barcelonu môže byť výhoda. Mladík sa však dlhodobo sťažuje na bolesti panvovej kosti a účasť v play-off v drese rezervy by jeho zdravotný stav len zhoršila.

Práve to nakoniec Setiéna presvedčilo, že konečnom dôsledku nesúhlasil s tým, aby sa Puig a Fati pripojili k mužstvu Garcíu Pimientu a tréner rezervy vedel, prečo zbytočne nevyvíjal tlak, aby týchto hráčov získal. Pubalgia sa totiž lieči predovšetkým pokojovým režimom a 17-ročnéu krídelníkovi niekoľko dní voľna padlo vhod. Klub pozorne sleduje jeho zdravotný stav. Fatiho tieto problémy trápia už nejaký ten čas, čo je vzhľadom na jeho vek normálne, keďže jeho telo sa neustále vyvíja.

Pokiaľ však bolesti v oblasti panvovej kosti nepominú, bude nutné prísť na príčinu a následne ju odstrániť. Krídelník z tohto dôvodu po obnovení La Ligy pauzoval vyše jeden týždeň, hoci klub jeho zdravotné problémy oficiálne nepotvrdil. Zraneniu nepomáha ani herný štýl Fatiho, ktorý je založený na krátkej, no intenzívnej námahe, čo môže zvyšovať riziko zranenia.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Revive Premium
2020-07-29 14:27:01
Ak sa potvrdí príčina, tak nech sa to vyrieši čo najskôr. Bola by škoda, keby bol náchylný na zranenia, pretože talent má a jeho end product tiež nie je zlý na 17 ročného chlapca.
2020-07-30 17:52:40
Jasne,vsetci do Kataru s Umtitim a Dembelem!.....
Na pubalgiu treba extra specialistov doktorov ako su tu na tejto stranke extra specialisti treneri.
Pubalgia,bolest v oblasti lonovej kosti-citlivy upon - na to treba "lepsich doktorov" ako ma Barca,lebo pretazeny upon treba liecit kludom a 17 r.chalana nepchat na cely zapas do zakl.11......