Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"V hľadáčiku" - Mundo Deportivo píše, že Davidovi Alabovi, Juanovi Bernatovi a Éricovi Garcíovi sa končia zmluvy v roku 2021 a Barcelona je ostražitá, aby posilnila svoju defenzívu. Ak to trh umožní, mohli by prísť aj skôr, aby posilnili stred a ľavú stranu obrany. Ministerstvo zdravotníctva garantuje UEFA, že zápas Barcelony s Neapolom sa môže odohrať na Camp Nou. Barcelona rokuje s West Hamom a Evertonom vo veci predaja Martína Braithwaitea. Denník píše o pochybnostiach Zinedina Zidana pred súbojom s Manchestrom City. Sudca v prípade "Fuenla" navrhuje, že Elche zahralo v play-off o postup do Primera Division a obvinil Fuenlabradu z nezrovnalostí. Neymar sa pokúsi získať štvrtý titul v tejto sezóne v zápase s Lyonom vo finále Francúzskeho ligového pohára.

Sport informuje, že Barcelona sa v najbližších hodinách stretnem so zástupcami Ansu Fatiho, aby ho informovala o tom, že využije možnosť predĺženia zmluvy do roku 2024. Odchovanec dostane číslo v prvom tíme a hodnota jeho odstupnej klauzuly sa zdvojnásobí, aby sa klub počas leta vyhol ponukám z iných klubov. "Budú analyzovať ponuky za Dembélého" - píše Sport na vrchu titulky. Zápas Barcelony s Neapolom sa odohrá na Camp Nou. Taliani sa pokúsia zmeniť miesto konania zápasu kvôli pandémii koronavírusu, ale Generalitat poskytol hygienické záruky. Alaba sa opäť ponúkol Barcelone, ale operácia bude komplikovaná. Clement Lenglet sa zotavil a mal by zahrať v Lige Majstrov. Sevilla, Real Zaragoza a Almería nemajú viac nakazených.

"Zlé triky" - L'Esportiu píše, že Neapol vytvára tlak na UEFA, aby tá presunula zápas s Barcelonou do Lisabonu pod zámienkou stúpajúceho počtu nakazených koronavírusom v Barcelone. Ministerstvo zdravotníctva reaguje, že môže plne garantovať hygienickú bezpečnosť a popiera. "Znepokojení neistotou" - denník píše, že kým zápas Deportiva s Fuenlabradou závisí od RFEF, La Liga chce začať play-off v súčasnom formáte a domáha sa, aby kluby izolovali hráčov. Druhou možnosťou je odohrať jednotlivé zápasy na neutrálnom štadióne. Liga ACB bude zložená z 18. klubov, bez Guipuscoi. Baskický klub bude brániť právo na postup súdnou cestou. Sergio Pérez je prvým pilotom F1 s pozitívnym výsledkom testu na koronavírus.

"Tento chlap je ako stroj" - Marca je názoru, že Remco Evenepoel bude kráľom nasledujúcej dekády. Senzačný cyklista z Belgicka má len 20 rokov a už je lídrom Vuelta a Burgos a predviedol sa počas výstupu na Picon Blanco. Týmto výstupom potvrdil svoj sen o tom, že sa chce stať nástupcom Eddyho Merckxa. "Hazard, toto je tvoj zápas" - Belgičan si je vedomý toho, že Real ho podpísal práve na takéto zápasy ako s Manchestrom City. UEFA podporuje odohranie zápasu Barcelony s Neapolom na Camp Nou, ale Talianom sa takýto zámer nepáči. Sudca žiada o uznanie prehry Fuenlabrady v zápase s Deportivom.

"Badiashile je nový Varane" - AS píše, že Zidane pozorne sleduje stopéra Monaca, ktorý má 19 rokov a meria 192 centimetrov. Pre Real je prioritou kúpa štvrtého stopéra. Sudca navrhuje, aby sa uznala prehra Fuenlabrady v zápase s Deportivom. La Liga na druhej strane plánuje odohrať play-off o postup na jednom mieste, so skupinami. Neapol tlačí na to, aby sa vyhol odohraniu zápasu s Barcelonou na Camp Nou a Generalitat tvrdí, že neexistuje žiadne riziko. Checo Pérez s pozitívnym výsledkom testu na koronavírus. Mexičan vynechá GP Veľkej Británie, ale samotná veľká cena nie je ohrozená.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-07-31 11:08:38
Alaba by potesil, vyriesil by sa druhy lavy bek a zaroven by mohol hrat aj stopera podla potreby....