Katalánsky denník Sport informuje, že FC Barcelona plánuje predĺžiť zmluvu s Ansu Fatim. Klub sa chce stretnúť s predstaviteľmi hráča, aby mu oznámil svoje rozhodnutie. Na základe tejto zmluvy sa 17-ročný krídelník pripojí k prvému tímu a zvýši sa aj hodnota odstupnej klauzuly.

Sport tvrdí, že Barcelona sa plánuje stretnúť s predstaviteľmi Ansu Fatiho už dnes, aby im oznámila svoje rozhodnutie predĺžiť s hráčom zmluvu. Ak odchovanec La Masie bude s podmienkami súhlasiť a nový kontrakt podpíše, predĺži svoju spoluprácu s katalánskym klubom do roku 2024 a oficiálne sa stane členom prvého tímu FC Barcelona. Katalánsky denník ďalej informuje, že odstupná klauzula krídelníkovi stúpne z 300 na 400 miliónov eur.

Barcelona sa týmto spôsobom chce vyhnúť záujmu iných elitných klubov, ktoré sa snažia získať Fatiho do svojich radov. Fatiho odstupná klauzula mala ešte prednedávnom hodnotu len 170 miliónov eur a v súčasnej situácii by to Katalánci s udržaním hráča nemali jednoduché. Barcelona sa v každom prípade chcela poistiť a najmä pred Jorgem Mendesom, ktorý je externým poradcom krídelníka a mal preveriť možnosti prestupového trhu. Ako informuje denník Sport, o služby mladého odchovanca La Masie mal záujem Manchester United a v Barcelone sa diskutovalo o tom, či by stálo za to akceptovať ponuku na úrovni 100 miliónov eur. Nakoniec sa rozhodlo, že Fati zostane na Camp Nou a ponúkne sa mu nový a vylepšený kontrakt, ktorý by dokázal odradiť prípadných záujemcov.

Katalánsky denník je presvedčený, že celá záležitosť môže byť sfinalizovaná ešte tento týždeň. Ansu dostane číslo v kádri prvého tímu a jeho budúcnosť v Barcelone bude zabezpečená na najbližšie roky. Hráč urobí dôležitý krok vpred vo svojej kariére. Katalánci predstavili mladíkovi jasný športový projekt a už v budúcej sezóne by mal zohrávať dôležitejšiu úlohu v prvom tíme.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-07-31 11:43:10
Myslím si že celkom zaslúžene. Celú sezónu podával konzistentné výkony, vždy keď sa objavil na ihrisku tak nesklamal :)
2020-07-31 11:44:02
...a Puig kedy?