Príchod Frenkieho de Jonga mal byť jedným z najdôležitejších prestupov Barcelony v posledných rokoch. Holanďan však neodohral práve najlepšiu sezónu a neukázal formu, ktorú sme z jeho strany videli, keď pôsobil v Ajaxe Amsterdam a čelil Juventusu či Realu Madrid.

Madridský denník AS informuje, že problémom záložníka nie sú štatistiky, hoci v tejto sezóne strelil len dva góly a na niekoľko ďalších prihral. Úlohou De Jonga je predovšetkým postarať sa o dynamiku hry a jej riadenie počas stretnutí. Až na niekoľko výnimiek (ako napríklad zápasy s Valenciou či Eibarom) tieto úlohy vykonával na trávniku dobre. AS píše, že najväčším sklamaním bol jeho výkon v zápasoch s Realom Madrid, v ktorých ho súper v strede poľa vymazal a Holanďan tak na trávniku neurobil rozdiel.

Denník píše, že mladý záložník sa skôr udomácnil v meste, než v klube samotnom. V Ajaxe bol navyknutý na to, že často menil pozície na trávniku, no v Barcelone to s výmenou postov nemá také jednoduché. Aktuálne hrá viac vpredu, pretože status Busqeutsa je nedotknuteľný. Všimol si to napríklad aj Ronald Koeman, ktorý varoval, že Frenkie by podával lepšie výkony ak by hral o čosi hlbšie. Záložník je okrem toho v mužstve, proti ktorému sa súperi zaťahujú do obrany a chýba miesto na prelamovanie línií či nábehy do voľného priestoru. Všetky tieto aspekty mu nehrajú do karát.

"S mojou prvou sezónou som spokojný, ale nie úplne spokojný," uviedol De Jong krátko pred obnovením La Ligy. Vtedy však neočakával, že krátko na to sa zraní a vynechá väčšiu časť dohrávky. Teraz na neho čaká Liga Majstrov a musí urobiť krok dopredu, najmä vzhľadom na absenciu Busquetsa a Vidala v zápase s Neapolom. AS píše, že práve výkon v tomto dôležitom zápase vyznačí jeho prvú sezónu v drese Blaugranas.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-08-01 08:20:53
Přesně to co říkám,kdokoliv přijde do Barcelony,posledni tři roky,tak první zapasy hraje dobře,protože je navykly z původního klubu ,ale pak postupně zapadne do pěšího fotbalu.Jestli vůbec se tomu dá říkat fotbal ,slovo hazena se hodí líp Věta ....Zaloznik hraje v muzstve,proti kteremu se souper zatahuje do obrany...……...tohle je fakt už hrozna výmluva .Barcelona nechá všechny soupeře stahnout do obrany a zformovat v plnem počtu hracu tím,že si da desitky zpětných nahrávek po zisku mice a az souper je zformovany,tak si davaji další stovky nahrávek do stran a jednou za cas Messi něco vymysli dopředu. A dokud nebudeme hrat na rychle protiútoky po zisku mice,jako to hraje cela Evropa ,Ameriky,cely svet ,tak se nic nezmeni
2020-08-01 08:22:28
Dalo sa to čakať. Odišiel z klubu, kde sa hrá nádherný, moderný futbal a príde do klubu ktorý je trénuje statik.