Rakúsky futbalista je prestupovým cieľom Barcelony už dlhé roky. Teraz Alaba opätovne ponúkol svoju služby katalánskemu klubu. Medzi Barcelonou a predstaviteľmi obrancu panujú veľmi dobré vzťahy a Katalánci sa snažili získať hráča do svojich radoch už počas posledných dvoch rokov, no nedokázali sa dohodnúť s Bayernom Mníchov na podmienkach transferu.

Alaba má v súčasnosti 28 rokov a Bayern s ním chce predlžiť zmluvu. Hráč má v každom prípade iné plány a vo svojej kariére chce vyskúšať niečo nové, preto je veľmi nepravdepodobné, aby s nemeckým klubom predĺžil spoluprácu. Rakúsky internacionál sa miesto toho ponúkol Barcelone, klubu, kde by rád strávil najlepšie roky svojej kariéry. Barcelona túto ponuku zvažuje, hoci sa zdá, že k transferu nedôjde počas tohto leta. Blaugranas preferujú skôr leto 2021.

Pre Barcelonu však ide o skvelú príležitosť, pretože sa už dlho snažia získať hráča do svojich radov. Predstavitelia klubu sú názoru, že Alaba sa výborne hodí do herného systému mužstva a môže hrať na troch pozíciách: stopérskej, ako krajný obranca či dokonca v strede poľa. Univerzál bol vždy otvorený prestupu na Camp Nou, ale problémom bol Bayern. Veci sa však radikálne zmenili, pretože hráč má platnú zmluvu už len 12 mesiacov.

Rokovania o predĺžení spolupráce uviazli na mŕtvom bode. Pini Zahai, nový agent futbalistu, žiada od klubu 20 miliónov eur výmenou za predĺženie a len tieto peniaze udržia hráča v Bavorsku. Pritom ide iba o zámienku, pretože Alaba chce v skutočnosti opustiť Bayern v ceste za novými výzvami. Jeho otec je v priamom kontakte s Barcelonou, ktorá má aktuálne informácie z prvej ruky. Zostáva čakať ako sa situácia vyvinie, ale ak Alaba zmluvu nepredĺži, Barcelona má jedinečnú možnosť.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

7 komentáre
2020-08-01 10:32:54
28 rokov? Je este mlady na Barcelonu :D ale velmi by som chcel, aby prestupil uz toto leto....lenze vedenie by ho chcelo za rok a hlavne zadarmo!
2020-08-01 10:46:44
Sranda je, že u Alaby je hrozné ticho. Mezitím, co u Thiaga jasně Bayern řekl, že končí, že chce zkusit novou výzvu, tak u Alaby se neví vůbec nic. Mluví se o City, že je největší kandidát, ale tam se přesvědčuje Garcia a kupuje Aké, takže Alaba je otazník a dále se neví. Jsem zvědavej, kde skončí.