Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Nélson Semedo môže už onedlho podpísať novú zmluvu s Barcelonou. Rokovania v tejto veci sú v pokročilej fáze a plány by mohla zmeniť jedine lukratívna ponuka od iného klubu.

Portugalčanovi sa podarilo v priebehu krátkeho času zmeniť svoj status v mužstve. Barcelona ho ešte nedávno chcela predať alebo ho začleniť do výmenného obchodu s iným klubom. Situácia teraz vyzerá úplne inak a pravý obranca môže čoskoro podpísať nový kontrakt.

26-ročný obranca nevylučoval svoj odchod z metropoly Katalánska, čo sa časovo zhodovalo s potrebou Barcelony získať finančné prostriedky na nové transfery. Vedenie sa stoj čo stoj snaží podpísať Lautara Martíneza, preto na začiatku skúšalo predať Semeda aj Umtitiho. Semedo mal v tom čase putovať do Interu. Inými možnosťami boli Manchester City (možná výmena za Joãa Cancela) a Juventus. Do Talianska nakoniec odišiel Arthur Melo.

Pokusy s predajom Semeda tak Barcelone nevyšli a preto sa rozhodla udržať ho v mužstve. Súčasný kontrakt s klubom má platný do júna 2022, preto sa vedenie rozhodlo ponúknuť mu nový. Rokovania s jeho agentom Jorgem Mendesom už prebiehajú. Mundo Deportivo sa odvoláva na zdroje z prostredia klubu, ktoré tvrdia, že rokovania sú už vo finálnej fáze. Nie je jasné, s akým navýšením platu môže Portugalčan počítať, ale s určitosťou porastie výške jeho odstupnej klauzuly, ktorá má v súčasnosti hodnotu len 100 miliónov eur.

Okrem Semeda sa katalánsky klub v súčasnosti snaží predĺžiť spoluprácu s Ter Stegen a Leom Messim. Títo dvaja hráči sú pre Barcelonu prioritou. V blízkej budúcnosti môže ponuku nového kontraktu očakávať aj Ansu Fati.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2020-08-02 13:06:38
pome pome
Reekwon Admin
2020-08-02 13:12:28
Konečně nějaká velmi pozitivní zpráva.