Madridský denník AS upriamil pozornosť na trojicu hviezd FC Barcelona, ktoré budú v blížiacej sa rozhodujúcej koncovke Ligy Majstrov pod drobnohľadom. Jordi Alba, Sergio Busquets a Luis Suarez musia fanúšikom Blaugranas potvrdiť svoje kvality.

Jordi Alba

Ľavý obranca je kľúčovým hráčom v prvom tíme FC Barcelona od sezóny 2012/2013. Jeho najhorší moment prišiel počas uplynulo ročnej odvety semifinále Ligy Majstrov na pôde Liverpoolu. Následne odohral veľmi zlý zápas aj vo finále Copa del Rey s Valenciou. Niektoré médiá uviedli, že čas Jordiho Albu v Barcelone je na konci a vytkli Bartomeuovi, že s hráčom predĺžil zmluvu až do roku 2024. Aj v súčasnej sezóne nehrával najlepšie, čoho dôvodom boli svalové zranenia. 31-ročný krajný obranca sa v každom prípade dostal do formy po obnovení súťaže, strelil jeden gól a na ďalších 5 prihral. V Lige Majstrov má možnosť napraviť dojem z nie práve najvydarenejšej sezóny.

Sergio Busquets

Pivot zlepšil svoju hru od príchodu Quiqueho Setiéna, ale jeho pozícia v mužstve nebola tak silná, keď Barcelonu trénoval ešte Ernesto Valverde. Slabý výkon podal aj v prehraných zápasoch s Rímom a Liverpoolom. Busquets má v Barcelone svojich zástancov, ale aj kritikov, ktorí očakávajú, že ho nahradí Frenkie de Jong. Zmluvu s klubom má platnú do roku 2023. Mužstvo do veľkej miery závisí práve od jeho výkonov a tak dobrá forma 32-ročného defenzívneho záložníka je v rozhodujúcej fáze Ligy Majstrov nesmierne dôležitá.

Luis Suarez

Uruguajčan má už dlhé roky problémy streliť gól na výjazde v Lige Majstrov. Je síce pravda, že mal leví podiel na strelených góloch Barcelony v Manchestri a v Prahe, no gól mimo Camp Nou zaznamenal v Lige Majstrov naposledy v roku 2015. V La Lige sa mu pritom na ihriskách súperov darí a pravidelne strieľa rozhodujúce góly. AS tvrdí, že nemôžeme spochybňovať kvalitu hroťáka Barcelony, ale aj napriek tomu mužstvo potrebuje efektivitu Uruguajčana v Lige Majstrov. Je to hráč, ktorý má po boku Lea Messiho najväčší vplyv na ofenzívu mužstva.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-08-03 10:53:47
Test je to pre Suareza a Griezmanna. Nikoho ineho.
2020-08-03 12:23:10
Barce by v zaverecnej faze tohtorocnej Ligy Majstrov prospelo, keby si Suarez natiahol zadny stehenny sval a nemal tak moznost skodit muzstvu.