Francisco Trincão neodohral v drese FC Barcelona zatiaľ ani jeden zápas, ale ukazuje sa, že klub s týmto prestupom urobil dobrý obchod. Hodnota hráča, ktorý do konca sezóne pôsobil v drese Bragy stúpa a Barcelona môže na jeho predaji zarobiť už teraz.

Katalánci kúpili Trincãa v januári za 31 miliónov eur. Vtedy neznámy mladík, no dnes už považovaný za jedného z najlepších hráčov do 21 rokov v Európe. Katalánci hneď po prestupe mohli hráča predať so ziskom do Juventusu. Teraz mohli mladíka predať až za 60 miliónov eur do anglickej Premier League. Barcelona tak mohla obratom ruky zarobiť 29 miliónov eur.

Portugalčan odohral skvelú druhú polovicu sezóny v Brage a navýšil svoju hodnotu. Katalánci v každom prípade nechcú mladíka predávať, pretože ho považujú za kľúčového hráča v kontexte športového projektu v prvom tíme. Jeho potenciál je obrovský a spolu s Pedrim a ďalšími hráčmi Barcelony B na čele s Riquim Puigom a Ansum Fatim sa majú stať platnými členmi prvého tímu už v blízkej budúcnosti.

Sport v každom prípade neinformuje, ktorý klub ponúkol Barcelone za Trincãa až 60 miliónov eur. Katalánci v každom prípade odmietli a nehodlajú ho predať. Aj preto má mladík kontrakt do roku 2025 s odstupnou klauzulou vo výške 500 miliónov eur.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-08-03 16:52:15
To je dobře, on a Pedri pokud vše naplní, tak mohu být tahouni týmu.
2020-08-03 21:08:05
Futbal už dávno je hlavne o peniazoch. Smutné.