Výkonný výbor UEFA oznámil niekoľko nových pravidiel, ktoré sa budú týkať už tohto sezónnej koncovky Ligy Majstrov. Najdôležitejšou zmenou je anulovanie počtu žltých kariet od štvrťfinálových zápasov.

V uplynulých sezónach dostali hráči 'čisté konto' až v semifinále. Teraz sa táto zmena urýchlila, pretože fázy už od štvrťfinále sa odohrajú len na jeden zápas. Je to dobrá správa aj pre Barcelonu, pretože v ohrození pred štvrťfinále boli traja hráči - Leo Messi, Antoine Griezmann a Nélson Semedo.

Táto spomínaná trojica sa musí pokúsiť odohrať zápas s Neapolom bez žltej karty, pretože takéto napomenutie by ešte nebolo anulované. Pokiaľ sa im podarí postúpiť bez inkasovania žltej karty, môže odohrať štvrťfinále aj prípadné semifinále, pretože ak by vo štvrťfinále už videli kartu, bola by anulovaná. V Reale sa v tej istej situácii nachádzajú Luka Modrić a Fede Valverde, v Atléticu zas Morata, Saul a Correa. Rojiblancos sú už teraz v bezpečí, pretože do štvrťfinále už postúpili.

UEFA zároveň informovala, že v prípade odhalenia pozitívnych prípadov na koronavírus, daný hráč pôjde do karantény a mužstvo odohrá svoj zápas za normálnych okolností. Na to, aby sa daný zápas mohol odohrať, zdravých a dostupných musí byť minimálne 13 hráčov zaregistrovaných na súpiske A, v tom minimálne jeden brankár. Ak sa nakazí nejaký rozhodca, UEFA ho môže vymeniť.

zdroj: uefa.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.