Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"De Jong pri kormidle" - Mundo Deportivo informuje, že Holanďan je úplne vyliečený a povedie stred poľa Barcelony v zápase s Neapolom. 23-ročný záložník je optimista a verí, že Barcelona postúpi a pripomína, že mužstvo môže siahnuť na titul už v štyroch zápasoch. Denník informuje, že Lautaro Martínez bude kúpený len v tom prípade, ak odíde Luis Suarez. Iker Casillas oznámil ukončenie kariéry vo veku 39 rokov, keď sa zapísal do histórie Realu Madrid či reprezentácie Španielska. Zápas Deportiva s Fuenlabradou bol preložený na piatok a v Almeríi potvrdili pozitívny prípad koronavírusu. Getafe má šancu na historický postup do štvrťfinále Európskej ligy. Rafael Nadal sa nepredstaví na US Open a turnaj v Madride bol odvolaný.

"Messi sníva o svojej piatej Lige Majstrov" - Sport píše, že najlepší hráč na sveta a v histórii futbalu má vo svojej zbierke 'len' štyri Ligy Majstrov. Argentínčan nedokázal vyhrať túto trofej už 4 roky, naposledy sa mu to podarilo v roku 2015, keď Barcelona získala treble. Luis Suarez čelí výzve strieľať góly v európskej súťaži. Frenkie de Jong uviedol, že Barcelona môže získať titul vďaka štyrom zápasom. Iker Casillas oznámil ukončenie kariéry a vo vyhlásení priznal, že to bola vysnívaná cesta a osud. Denník píše, že len dva dni pred zápasom s Manchestrom City má Real všetko proti sebe. Getafe čaká historická konfrontácia s Interom. Vicente Moreno novým trénerom Espanyolu. Zápas Deportiva s Fuenlabradou bol predložený a môže sa odohrať v piatok. Na spodku titulky: Majstrovstvá sveta MotoGP sa veľmi komplikujú pre Marca Márqueza.

"Je na rade" - L'Esportiu uvádza, že Antoine Griezmann by mal byť rozhodujúci v zápase s Neapolom po tom, čo sa zotavil zo svalového zranenia, ktoré utrpel v koncovke sezóny. Francúz sa usilovne pripravuje a k zápasu pristúpi v dobrej fyzickej forme po boku Luisa Suareza a Lea Messiho. Moreno podpísal kontrakt s Espanyolom na 3 roky. Nový tréner Los Pericos bude predstavený dnes, je kľúčovým elementom v projekte súvisiacom s bojom o postup. Denník pripomína, že dnes sa vracia Európska liga. Iker Casillas oznámil, že sa definitívne lúči s futbalom. Nadal odstúpil od účasti na US Open kvôli situácii súvisiacej s koronavírusom. Liga ACB poslúchla rozhodcu a v sezóne 2020/2021 sa v súťaží objaví 19 mužstiev aj s postupujúcim Gipuzkoi.

"Nikdy nezabudneme na tvoje zázraky" - Marca píše, že Casillas predviedol svoj posledný 'zákrok', oznámil ukončenie kariéry. Ferran Torres priznal, že Dani Parejo pre neho nebol dobrým kapitánom. Zápas Deportiva s Fuenlabradou bol preložený na piatok a v Almeríi zaznamenali ďalší pozitívny prípad koronavírusu. Nadal odvolal účasť na US Open z dôvodu pandémie.

"Casillas môjho života" - AS uvádza, že brankár oznámil ukončenie kariéry prostredníctvom emocionálneho listu: "Táto cesta a osud boli vysnené,"  napísal Španiel. Majstrovstvá sveta, 2x Majstrovstvá Európy, 5x La Liga či 3x Liga Majstrov sú úspechy, ktoré vynikajú medzi tými ostatnými. "Bolo ťažké mať ho za súpera, ale donútil vás siahnuť na dno svojich síl. Dnes odišiel na dôchodok, ale už dávno predtým sa zapísal do histórie futbalu," lúčil sa s Casillasom Messi sociálnych sieťach. Denník tvrdí, že nad účasťou Hazarda v zápase so City visí otáznik. Belgičana trápia problémy a jeho účasť v základnej zostave je ohrozená. Getafe dnes hrá s Interom. Nadal odvolal účasť na US Open.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.