Iker Casillas, legendárny hráč Realu Madrid a reprezentácie Španielska, ukončil aktívnu hráčsku futbalovú kariéru vo veku 39 rokov. Informoval o tom prostredníctvom sociálnych sietí.

Casillas v posledných rokoch pôsobil v Porte, kde však pred rokom prekonal infarkt a odvtedy sa na trávniku neobjavil. "Podstatnou vecou je cesta, po ktorej idete a ľudia, ktorí vás sprevádzajú, nie destinácia," napísal v liste na rozlúčku. "Vďaka tomu spolu s prácou a úsilím, všetko ostatné príde samé a myslím si, že môžem povedať, že pre mňa to bola bez pochýb vysnená cesta a destinácia."

Casillas sa stal legendou Realu Madrid, v drese ktorého odohral 725 zápasov, vyhral 5 titulov v La Lige a 3 tituly v Lige Majstrov. Madrid opustil v roku 2015, keď sa pripojil k Portu, kde odchytal ďalších vyše 150 zápasov, vyhral dvojicu ligových titulov. Obrovský úspech zažil aj na medzinárodnej scéne, keď v drese Španielska oslávil zisk titul majstra sveta či hneď v dvoch prípadoch zisk titulu majstra Európy.

Pre nás, fanúšikov FC Barcelona, teda úhlavného rivala Realu Madrid, predstavoval Iker jedného z mála hráčov Realu, ktorý si získal rešpekt a obdiv mnohých culés vďaka svojim výkonom, na predovšetkým vďaka svojmu správaniu na trávniku. Veríme, že jeho ďalšie kroky v živote budú rovnako úspešné a na tejto cestu mu úprimne želáme všetko najlepšie.

zdroj: sport.es forcabarca.sk
foto: sport.es

Diskusia

6 komentáre
2020-08-05 12:38:48
Nie 29, ale 39*
2020-08-05 13:38:27
Veľká ikona nášho rivala ktorú som vždy veľmi uznával. Jeden z najlepších brankárov svojej éry :)