Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

Mundo Deportivo píše o súboji Marc-André ter Stegena s Manuelom Neuerom. V piatkovom zápase obaja brankári zabojujú aj o miesto v národnom tíme. Brankár Blaugranas, ktorý má v tejto sezóne Ligy Majstrov najvyššiu úspešnosť zákrokov, sa pred niekoľkými mesiacmi sťažoval na to, že v reprezentácii Nemecka je len náhradníkom a Neuer mu odpovedal. Ángel Correa a Sime Vrsaljko majú ako jediní hráči Atlética Madrid pozitívny test na koronavírus. Mužstvo odletí dnes do Lisabonu. Sevilla zabojuje s Wolverhamptonom o miesto v semifinále Európskej ligy. Romelu Lukaku a Lautaro Martínez potiahli Inter v zápase s Leverkusenom. Denník informuje, že existuje možnosť výmeny Paula Dybalu za Isca a Takefusa Kubo odišiel na hosťovanie do Villarrealu. Jon Rahm je novou golfovou svetovou jednotkou.

"Plán anti-Bayern" - Sport píše, že Setién zvažuje posilnenie stredu poľa a rozostavenie 4-4-2, aby sa pokúsil zadržať silu Bayernu. Sergio Busquets a Arturo Vidal sa opäť objavia v základnej zostave a Antoine Griezmann môže zostať na lavičke. Denník píše o zaujímavom súboji Ter Stegena s Neuerom. Philippe Coutinho môže zahrať proti Barcelone, pretože v zmluve nemá klauzulu, ktorá by mu to znemožňovala. No vrchu titulky: Atlético vycestuje do Lisabonu bez Correu a Vrsajlka, ktorí mali pozitívny výsledok testu na koronavírus. Rozbieha sa nový Espanyol a hráči absolvovali lekársku prehliadku. Sevilla chce zaviesť svoje pravidlá v Európskej lige.

L'Esportiu na titulnej strane spája pojmy 'priatelia' a 'vrahovia', ktoré majú poukazovať na rivalitu medzi Ter Stegenom a Neuerom. Obaja brankári zažijú v zápase Barcelony s Bayernom novú epizódu boja o miesto v národnom tíme Nemecka. Ter Stegen a Neuer patria medzi najlepších na svete a každý z nich si myslí, že by mal byť jednotkou v bráne reprezentácie. Denník informuje, že Arthur neodletí s mužstvom do Lisabonu. Brazílčan sa stretol s Éricom Abidalom, ale nakoniec sa nevyriešila záležitosť s disciplinárnym postihom a záložník bude naďalej mimo mužstvo. Inter a Manchester United sa stali prvými semifinalistami Európskej ligy. Esther Guerrero prekonala svoj rekord v pretekoch na 800m. Joan Carles Mitjana rezignoval z kandidatúry na post prezidenta Katalánskej basketbalovej federácie. Collin Morikawa vyhral v San Franciscu prvý veľký golfový turnaj v tejto sezóne.

"Atlético drží palce" - Marca informuje, že mužstvo z Madridu dnes vycestuje do Lisabonu, ale bude musieť podstúpiť ďalší test na koronavírus. Po pozitívnych výsledkoch Vrsaljka a Correu sa celá výprava podrobila ďalšiemu testovaniu s negatívnym výsledkom. Sevilla nastúpi v zápase s Wolverhamptonom v úlohe favorita a pokiaľ postúpi, jej súperom bude Manchester United. Denník píše, že Real Madrid kúpil 10 hráčov od odchodu Cristiana Ronalda a len Thibaut Courtois má isté miesto v základnej zostave. Kubo odišiel na hosťovanie do Villarreal, ktorý Los Blancos zaplatí 2 milióny eur. Arthur bol nakoniec vyradený z kádra Barcelony. Začaté disciplinárne konanie mu znemožňuje návrat do mužstva Quiqueho Setiéna. V Segunda División B si zahrá 102 klubov po tom, čo RFEF anulovala play-off o postup v Tercera División a umožnila hrať vo vyššej lige klubom Lealtad, Marino, Alcoyano a Linares. Jon Rahm získal pozíciu svetovej jednotky v golfe.

"Pripravení na Lisabon" - AS informuje, že Atlético dnes odletí do Lisabonu po tom, čo nedeľné testovanie potvrdilo, že v mužstve sú nakazení len Vrsaljko a Correa. "Sevilla je vlk" - denník píše, že Julen Lopetegui nechystá veľa zmien v zostave na zápas s Wolverhamptonom. Zvyšujú sa šance na predĺženie zmluvy so Sergiom Ramosom. AS informuje, že Setién má pochybnosti, či má vsadiť na Griezmanna či na rozostavenie 4-4-2. Rahm získal post svetovej jednotky. Marc Márquez nestihne ani preteky v Rakúsku.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.