Zápas Ligy Majstrov medzi Barcelonou a Bayernom Mníchov sa blíži. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že piatkové štvrťfinále bude plné osobných súbojov a medzi ten najsledovanejší patrí aj boj medzi dvojicou brankárov reprezentácie Nemecka: Manuelom Neuerom a Marc-André ter Stegenom.

Joachim Löw, tréner nemeckého národného mužstva, má vo svojom kádri k dispozícii dvoch vynikajúcich gólmanov, ktorí už roky zvádzajú boj o post jednotky. Španielske denník informuje, že prvý konflikt medzi brankármi nastal už počas Majstrovstiev sveta v roku 2018, keď post jednotky hájil Manuel Neuer. Pre Ter Stegena to bolo sklamaním, pretože pred rokom chytal za Nemecko na Pohári konfederácií a taktiež mal za sebou vynikajúcu sezónu na klubovej úrovni. Neuer v spomínanej sezóne odchytal málo zápasov kvôli zraneniu. Preto sa zdalo, že Joachim Löw na šampionáte vsadí na mladšieho z dvojice, no to sa nestalo, kvôli čomu bol Ter Stegen výrazne nespokojný. V jednom rozhovore dokonca uviedol: "Je mi to ľúto, ale budem podporovať Manuela."

28-ročný gólman Barcelony otvoril túto otázku opäť v septembri 2019, keď vyhlásil: "To, že som nehral na šampionáte, bola pre mňa tvrdá rana a neviem nájsť to správne vysvetlenie. Počas každého zápasu zo seba dávam všetko, aby som trénerovi skomplikoval výber brankára do základu. Neuer hral dobre, ale pre mňa to bolo ťažké."

Na tieto slová už reagoval aj brankár Bayernu a o niekoľko dní na to povedal: "Počul som, čo povedal a nepáčilo sa mi to, mohol mi to povedať v súkromnom rozhovore. Jedným z dôvodov, prečo som brankárom základu, je to, že hrám dobre. Vždy chcem to najlepšie pre mužstvo a neviem, či táto situácia v niečom pomôže. V Nemecku je veľa skvelých brankárov, táto diskusia môže ukrivdiť Lenovi či Trappovi. Chápem, že niekto môže byť nespokojný, že nehrá veľa, ale najdôležitejšie je dobro tímu," uviedol Neuer.

Ter Stegen sa k celej záležitosti vrátil na tlačovej konferencii pred zápasom Barcelony s Borussiou Dortmund: "To, čo som povedal, bol prejav mojich pocitov a chcel som to dostať zo seba. V posledných rokoch som dokázal svoju hodnotu a myslím si, že slová Neuera sú nespravodlivé," vyhlásil.

Po týchto vyhláseniach boli na programe dva zápasy nemeckého národného tímu, v ktorých Joachim Löw dal šancu obom brankárom. Odvtedy však reprezentácie majú nútenú pauzu kvôli pandémii koronavírusu, keďže marcové a ďalšie zápasy boli odvolané. Neuer a Ter Stegen budú mať šancu stretnúť sa už tento piatok vo vzájomnom súboji, v ktorom ide o veľa.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-08-12 08:06:24
Ter Stegen je posledné roky jasne najlepší brankár na svete.

Neuer bol najlepší ale asi 6 rokov dozadu
2020-08-12 11:15:29
Veru toto bude pekný brankársky súboj.